Twitter'ın çökmesinin ardından Elon Musk: Kodlar en baştan yazılmalı

CEO, sitenin kodunun "kırılgan" olduğunu söylese de raporlarda personel eksikliğinin sorunu daha da kötüleştirmiş olabileceği iddia ediliyor

(Reuters)

Elon Musk, Twitter'ın tekrar çökmesinin ardından sitenin kodunun "en baştan yeniden yazılması" gerektiğini söyledi.

Ancak kesinti, son zamanlardaki işten çıkarmalar yüzünden şirkette kodun yeni değişikliklere karşı dayanıklı olduğunu temin edecek kadar personel kalmamasından kaynaklanmış olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazartesi günü kullanıcılar sitenin görseller, bağlantılar ve TweetDeck de dahil, çeşitli bölümlerinin bozulduğunu fark etti. Hata mesajları, Twitter'ın kendisi ve diğer servislerle iletişim kurmasını sağlayan API'yla ilgili bir sorun olduğunu gösteriyordu.

CEO Elon Musk ilk başta sorunun, kodun "kırılgan" olmasından kaynaklandığını söyledi. Musk, sorunun Twitter'ın kodunda yapılan bir düzenleme sonucu ortaya çıktığını öne sürmesine karşın tam olarak neyin değiştiğine dair pek bilgi vermedi.

Ancak Twitter içinden gelen raporlar, sitenin çalışmaya devam etmesini sağlamak için istihdam edilen personelin büyük kısmının işten çıkarıldığını gösteriyor.

Platformer'a göre bir personel, pazartesi günü yaşanan kesintinin "temelde Twitter API'ını bozan" "kötü bir yapılandırma değişikliğinden" kaynaklandığını söyledi. Twitter halihazırda API'ın çalışma şeklini değiştirmeye çalışıyor ve bunun sonucunda örneğin, kullanıcıların API'a ücretsiz erişimine artık izin verilmeyecek.

Şirket, Twitter'ın destek hesabından yaptığı bir açıklamada "İçeride, istenmeyen bazı sonuçlara yol açan bir değişiklik yaptık" diye ifade etti.

Kesinti, Twitter'ın dahili sistemlerini ve diğer önemli servisleri hızla etkilerken, kullanıcılar bozuk görseller ve bağlantılarla karşılaştı.

Daha önce bu tür yapılandırma değişikliği risklerini değerlendirecek personeller istihdam edilmişti. Fakat bu kişiler, Musk'ın yönetimi devralmasından sonra işten çıkarılanlar arasındaydı. Sözkonusu kovulmalar sonucu Twitter'da, Musk öncesindeki personel sayının yüzde 25'inden daha azı kaldı.

Ancak Musk, siteyi çalıştıran kodun hatalı olduğunu ve baştan sona yeniden yazılması gerektiğini savunmaya devam etti.

Musk, Twitter'da şöyle yazdı:

Küçük bir API değişikliği muazzam sonuçlar doğurdu. Kod yığını sebepsiz yere son derece kırılgan.

Twitter CEO'su, "Nihayetinde tamamen yeniden yazılması gerekecek" derken, mevcut sorunlar ya da hangi yeni güncellemelerin gerekebileceğiyle ilgili bir bilgi vermedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU