Seks ticaretinden hüküm giyen "Epstein'in madamı" temyize gidiyor

Gözden düşen sosyetik sima, mağdurların "hafızasının bulanık, çarpıtılmış ve seçici" olduğunu iddia edecek

(Rick Bajornas/AP)

Ghislaine Maxwell, seks ticareti hükümlerine karşı temyiz başvurusunda bulunacak.

Associated Press'in haberine göre gözden düşen sosyetik simanın, mahkemede aleyhinde ifade veren 4 mağdurun "hafızasının bulanık, çarpıtılmış ve seçici" olduğunu iddia etmesi bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2021'in sonlarında 61 yaşındaki Maxwell, hayatını kaybeden pedofil Jeffrey Epstein'le onlarca yıl boyunca genç kızları kaçırmak ve istismar etmekten 5 kez suçlu bulunduktan sonra 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

AP'nin haberine göre Maxwell, salı günü New York'taki federal mahkemeye temyiz başvurusunda bulunacak.

Avukatları Maxwell'in, kamuoyu öfkesini memnun etmek adına, 2019'da yargılanmayı beklerken gözaltında ölen "Jeffrey Epstein'in yerine" yargılandığını savunacak.

AP'nin haberine göre avukatlar, savcıların takipsizlik anlaşmasını ihlal ettiğini, Maxwell'i "zaman aşımına uğramış suçlarla" yargıladığını ve Epstein'in suçlarını yeniden düzenleyerek Maxwell'i suçlu gösterdiğini öne sürecek.

Ayrıca avukatlar, savcıların "yeni iddialar geliştirmek için" Epstein ve Maxwell'e dava açan ve "maddi çıkarları olan" mağdurlarla işbirliği yaptığını iddia ediyor.

Avukatlar Maxwell'in, tutukluluğunun katı koşulları nedeniyle adil bir savunma yapamadığını ve daha sonra Scotty David adıyla röportaj veren jüri üyelerinden birinin cinsel istismar mağduru olduğunu açıklamaması nedeniyle adaletin yanlış tecelli ettiğini de savunacak.

Maxwell'in mahkumiyet kararını temyiz ederken dayandığı tüm argümanlar daha önce mahkemeler tarafından ele alınmış ve reddedilmişti.

Geçen hazirandaki karar duruşmasında Yargıç Alison Nathan, Maxwell'in yargılanmayı beklerken hapiste geçirdiği iki yıl boyunca kendisine haksız yere sert davranıldığı yönündeki şikayetlerini geri çevirmişti.

Yargıç Nathan, Maxwell'in Brooklyn Metropolitan Gözaltı Merkezi'ndeki kötü muamele iddialarını "suçu saptırmak" için "dürüst olmayan" bir girişimle "abarttığını" söylemişti.

Nisan 2021'de Yargıç Nathan, Epstein'in 2007'de federal savcılarla yaptığı takipsizlik anlaşmasının uygulanabilir olduğu iddialarını reddetmişti.

Davanın sona ermesinden üç ay sonra yapılan özel bir duruşmada Yargıç Nathan, Scotty David'in dava boyunca özenli ve önyargısız davrandığına karar vermişti.

Maxwell, geçen haziranda 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasından bu yana hapishaneden verdiği röportajlarda masumiyetini savunmaya devam ediyor.

Cinsel suçtan hüküm giyen Maxwell, mağdur ettiği kişilerden özür dilemeyi reddederek ocakta TalkTV'de yayımlanan bir röportajda mağdurların, "Epstein'in ölmesine izin verdikleri" için ABD yetkililerini suçlaması gerektiğini söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU