Sarah Lawrence seks tarikatı davasında Isabella Pollok hapis cezasına çarptırıldı

Isabella Pollok, tarikatın beyni Larry Ray'in New York'taki seçkin özgür sanatlar okulunda öğrenciler üzerinde estirdiği terörün hem kurbanı hem de Ray'in "yardımcısıydı"

Isabella Pollok, Sarah Lawrence seks tarikatı davasıyla ilgili olarak 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı (ABD Adalet Bakanlığı)

Savcıların tarikatın beyni Larry Ray'in büyüsüne kapıldığını söylediği, Sarah Lawrence seks tarikatının eski bir üyesi 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

31 yaşındaki Isabella Pollok kendisine yöneltilen tek yasal suçlamayı, Ray'in kurbanlardan birini fuhuşa zorlayarak para aklama planına katıldığını eylülde kabul etmişti.

Çarşamba günü Manhattan federal mahkemesinde, ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Lewis Liman, Pollok'un "karmaşık" planının "aşırı ve sadistçe şiddet" içerdiğini söyledi.

Law and Crime'a göre Liman, "Suçunuz son derece ciddi bir suçtu" dedi.

Uzun süre devam etti. Kurbanlarına çok büyük zarar verdi ve bu süreçte hayatları mahvetti.

Law and Crime'ın haberine göre Pollok, hüküm açıklandığı sırada gözyaşları içinde özür diledi ve eski akıl hocasının "kendisini anlayamadığı bir şekilde kontrol ettiğini" söyledi.

Pollok, "Sonsuza kadar bu suçluluk duygusuyla yaşayacağım" dedi.

Pollok, 2010'da Talia Ray'in babası Larry Ray, New York'taki seçkin bir özgür sanatlar okulu olan Sarah Lawrence College'da ortak bir öğrenci yurdu odasına taşındığında Talia Ray'le çok iyi arkadaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocakta seks ticareti ve şantajdan 60 yıl hapis cezasına çarptırılan Ray, öğrencileri kendisinin bir guru olduğuna inandırmış ve kendisine karşı işledikleri suçların bedelini ödemeleri gerektiğine ikna etmişti.

10 yıl boyunca birkaç öğrenciyi kontrol etmek için şiddet, psikolojik istismar ve cinsel baskı uyguladı.

Dava belgelerine göre Ray onları kendileri hakkında "mahrem" bilgileri paylaşmaya ikna etti ve bazılarını ailelerinden "uzaklaştırdı", "bozulmuş" olduklarını ve onları düzeltebileceğini savundu.

Savcılar, Pollok'un Ray'in öğrenciler üzerindeki kontrolünü artırdıkça ona yakınlaştığını ve onun suçlarının hem kurbanı hem de "yardımcısı" olduğunu söyledi.

Mahkemede, Ray'in eski öğrencisi Claudia Durey'i fuhuşa zorlamasının ardından 2,5 milyon dolarlık yasadışı seks ticareti gelirini Pollok'un bilerek gizlediği ifade edildi.

Law and Crime'ın haberine göre savcılar, Manhattan'daki bir otel odasında Ray'in Durey'e işkence ettiği, onu soyduğu ve poşetle nefessiz bıraktığı sırada Pollok'un da orada bulunduğunu tespit etti.

Ray'in duruşmasında jüriye "dehşet gecesinin" bir kaydı dinletildi.

Savcılar 5 yıl hapis cezası isterken, avukatı David B. Bertan, Pollok'un "beyninin yıkandığını" ve kendisine hapis cezası verilmemesi gerektiğini savundu.

Pollok hapisten çıktıktan sonra üç yıl süreyle denetimli serbestlikte olmak zorunda kalacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU