Elon Musk, "çocuk öldüren" Tesla reklamını canlı yayın sırasında gördü

Tesla'nın en büyük karşıtlarından biri, sürücüsüz otomobillerin tehlikelerini vurgulamak amacıyla reklamı planladı

Tesla'nın en büyük karşıtlarından biri sürücüsüz arabaların tehlikelerini vurgulayan bir reklam yaptı (AP)

Elon Musk, pazar günü Super Bowl (ABD'nin Amerikan futbolu ligi NFL'in şampiyonluk maçı -ed.n.) sırasında oynayan bir reklamda Tesla marka bir otomobilin kaza yapıp "çocukları öldürmesinin" gösterilmesine tepki verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla'nın en büyük karşıtlarından biri, sürücüsüz otomobillerin tehlikelerini vurgulamak için hazırlattığı reklamı, şirketin kurucusu Elon Musk maçı stadyumda izleyenler arasındayken göstertti.

Milyonlarca ABD'li ve dünyanın dört bir yanından seyirci, pazar günü her yıl düzenlenen NFL şampiyonluk maçını izlemek için bir araya geldi. Maçı izlemenin yanı sıra devre arası gösterisi ve hatta reklamlar da bu eğlencenin bir parçası.

Bu yıl izleyicilere bir okul otobüsünün uyarı ışıklarını görmezden gelen, bir çocuk mankenine ve bebek arabasına çarpıp girilmez levhalarını hızla geçen sürücüsüz bir Tesla 3 otomobilinin reklamı gösterildi.
 

Musk
Elisabeth Murdoch, Elon Musk ve Rupert Murdoch, 2023 Super Bowl'da birlikte oturuyor (Fox)


Reklam, Tesla'nın sürücüsüz otomobillerine karşı kampanya yürüten Kaliforniyalı teknoloji girişimcisi Dan O'Dowd tarafından planlandı. 66 yaşındaki O'Dowd, sürücüsüz otomobillerin yoldaki diğer insanlar için tehlike oluşturduğuna inanıyor.

Pazar günü Super Bowl seyircileri arasında oturan Musk, Rihanna'nın sahneye çıktığı devre arası gösterisinden hemen sonra Fox imparatorluğunun sahibi Rupert Murdoch'la konuşurken görüldü.
 

Rihanna
Rihanna, Super Bowl'un devre arasında sahne aldı (AP)


Musk daha önce sürücüsüz arabaları yasaklamanın, hayat kurtardıkları için ahlaki açıdan yanlış olacağını söylemişti.

2015'te Nvidia'nın yazılım geliştiricileri konferansında yer alan Musk, insanların araba kullanmasının "fazla tehlikeli" olduğunu belirtmişti:

2 tonluk bir ölüm makinesini bir insana kullandıramazsınız.

Güvenlik savunucusu The Dawn Project örgütünün rahatsız edici görüntüler içeren reklamı, Washington DC de dahil ABD'nin çeşitli bölgelerinde gösterildi.

O'Dowd, maçta önce şu ifadelerin kullanıldığı bir tweet attı:

The Dawn Project'in #SuperBowl reklamının @Tesla'daki kritik güvenlik açıklarını gösterişini izleyin.

 

 

Tam Sürücüsüz. 6 ay önce FSD'nin [Tam Kendi Kendine Sürüş] bir çocuğu ezeceğini bildirdik.

Tesla bunu düzeltmedi bile! Dikkatlerini buraya çekmek için @NHTSAgov, Tesla tüm güvenlik kusurlarını düzeltene kadar FSD'nin önüne geçmelidir.

Aşağıda bunu inkar edenlerin neredeyse tamamı büyük bir çıkar çatışmasına sahip. Onlar, sadece kendi ceplerini doldurmak için @Tesla FSD'deki uçuk güvenlik kusurlarını umutsuzca örtbas etmeye çalışan $TSLA hissedarları.

Kontrollere dokunulmadığını gösteren çoklu açılar da dahil her testin görüntülerini yayımlıyoruz ve Tesla fanatikleri hâlâ kendilerinden emin bir şekilde görüntülerin düzmece olduğunu iddia ediyor!

Bu ciddi güvenlik kusurlarının gerçekliğine dair tüm şüpheleri ortadan kaldırmak için @ElonMusk, @NHTSAgov ve medyayı halka açık bir gösteriye tanık olmaya davet ediyoruz.

Statista.com'a göre, Super Bowl sırasında 30 saniyelik bir reklamı yayımlamanın maliyetinin yaklaşık 7 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor.

Sürücüsüz otomobiller henüz satın alınamıyor.

The Independent yorum için Tesla'yla temasa geçti ancak henüz yanıt gelmedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU