Suriye'de enkazda kalan küçük kızın yalvarışları yürekleri dağladı: "Beni kurtarın, köleniz olayım"

Enkazdan 36 saat sonra kurtarılan kardeşler tezahüratla karşılandı

Pazartesi (6 Şubat) günü yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Suriye'de de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Sabaha karşı yaşanan ilk depreme uykuda yakalanan iki kız kardeş, Suriye'deki evlerinin enkazından 36 saat sonra kurtarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye'nin Harim kentine bağlı ufak bir köyde yaşayan kız kardeşlerden büyük olanının "Lütfen beni buradan kurtarın, sizin için her şeyi yaparım" dediği anlar kayıt altına alındı.

Meryem adlı büyük kız kardeşin kurtarma ekiplerine fısıldayarak "Köleniz olurum" diye yalvardığı duyuldu. Kız çocuklarını enkazdan çıkarmak için mücadele eden ekipler, bir yandan Meryem ve kardeşi İlaf'ı sakinleştirmeye çalıştı.

Yatak odalarının yıkıntıları arasına sıkışan Meryem'in eliyle kız kardeşinin yüzünü kapatarak onu enkazın altında tozdan korumaya çalıştığı görüldü.

Bölgede yaşayanlar, battaniyelere sarılarak enkazdan çıkarılan Meryem ve İlaf'ı tezahüratlarla karşıladı. Ardından çocuklar hastaneye götürüldü.
 


Çocukların annesi, babası ve diğer kardeşlerinin de depremden sağ çıktığı öğrenildi. CNN'e konuşan baba Mustafa Zuhir El-Sayid şu ifadeleri kullandı:

Yerin sallandığını hissettik... Molozlar başımızın üstüne düşmeye başladı, enkazın altında iki gün kaldık.

El-Sayid, "Kimsenin hissetmemesini umduğum bir duyguyu yaşadık" diye devam etti.

Alınan son bilgilere göre yetkililer ve sağlık görevlileri Suriye'de depremde ölenlerin 2 bin 662 kişiye ulaştığını açıkladı. Öte yandan Fransız haber ajansı AFP, uzmanların en kötü korkuları gerçekleşirse bu rakamın iki katına çıkabileceğini yazdı.

 

Independent Türkçe, CNN, ITV

DAHA FAZLA HABER OKU