Kulübeye Tıklat, Zamanda Tutsak'la aynı evrende mi geçiyor?

M. Night Shyamalan'ın yönettiği iki film, ortak bir bağı paylaşıyor

(Universal)

Kulübeye Tıklat (Knock at the Cabin) hayranı bir kişi, yönetmen M. Night Shyamalan'ın önceki filmlerinden birine bağlanabilecek bir sürpriz yumurta fark etti.

Bu hafta sinemalarda gösterime giren film, kıyamet günü tarikatı gibi görünen bir grubun 4 üyesinin sapa bir tatil kulübesinde kalan bir aileye yaklaşmasına odaklanıyor.

Clarisse Loughrey, The Independent için yazdığı 4 yıldızlı incelemesinde filmi "yaratıcı, Hitchcockvari anlayışıyla merkezindeki zorlu ahlaki bilmeceyi çözen, (büyük ölçüde) tek mekanda geçen, anlatı açısından dosdoğru bir korku" diye nitelendirdi.

Loughrey şöyle ekledi: 

Umarım Kulübeye Tıklat, Shyamalan'ın şok taktikleri kadar ustalığının da tebrik edilmesi gerektiğini hatırlatır.

Filmin başrollerinde küçük Wen'in (Kristen Cui) ebeveynlerine hayat veren Ben Aldridge ve Jonathan Groff yer alıyor. 4 davetsiz misafiriyse Dave Bautista, Rupert Grint, Abby Quinn ve Nikki Amuka-Bird canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amuka-Bird'ün Shyamalan'ın son projesi olan 2021 tarihli bilimkurgu filmi Zamanda Tutsak'ta (Old) da rol alması önemli. Zamanda Tutsak'ta Amuka-Bird, kendilerini hızla yaşlandıran bir sahilde sıkışıp kalmış bir grup insandan biri olan psikolog Patricia Carmichael'ı canlandırıyor.

Twitter kullanıcısı @ZackPeercy iki karakter arasında bağlantı kurarak "Merhaba, pekala, en önde gelen Zamanda Tutsak (2021) uzmanı olarak Nikki Amuka-Bird'ün canlandırdığı Patricia'nın hemşire bir kız kardeşi olduğunu söylediğine dikkat çekmem gerekiyor" yazdı.

Az önce Kulübeye Tıklat'ı izledim ve bu filmde, yine Amuka-Bird'ün oynadığı bahsi geçen hemşire kız kardeşle tanışıyoruz. Eğlenceli bir sürpriz yumurta! Seni görüyorum @MNightShyamalan!

 


Teknik olarak Zamanda Tutsak'ta Patricia'nın kız kardeşinin terapist olduğu belirtilirken, Amuka-Bird'ün Kulübeye Tıklat'ta canlandırdığı Sabrina karakteri hemşire. Öte yandan bu bağlantı yine de tesadüf olamayacak kadar yakın görünüyor ve kasten yerleştirilmiş bir sürpriz yumurta olabilir.

Bu teoriye başkaları da destek verirken bir Twitter kullanıcısı "İnanılmaz!" diye yazdı.

Shyamalan daha önce bazı filmlerini ortak evrende kurmuştu. Parçalanmış'ın (Split), Ölümsüz'le (Unbreakable) aynı evrende geçtiği ancak filmin sonunda ortaya çıkmıştı.

Kulübeye Tıklat halen sinemalarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU