İspanyol mahkemesi bir nüdistin sokakta çıplak gezmesine onay verdi

Yüksek Mahkeme'ye de çıplak girmeye çalışınca "dur" dediler

Bilgisayar mühendisi Alejandro Colomar, cezaya itirazının kabul edilmesinin ardından basına çıplak poz verdi (Reuters)

İspanya'da bir yüksek mahkeme, Valensiya bölgesindeki Aldaia kasabasında çıplak dolaşan nüdist adama kesilen para cezasını iptal etti. 

29 yaşındaki Alejandro Colomar, yaşadığı bölgede çıplak dolaşmaktan birden fazla para cezasına çarptırılmıştı. Toplamda yaklaşık 3 bin doları bulan cezaya eylülde itiraz eden Colomar'ın duruşması dün (3 Şubat) bölgedeki yüksek mahkemede görüldü. Mahkemeye de çıplak gittiği için başta salona alınmayan Colomar, giyindikten sonra savunmasını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters'ın haberine göre Colomar, 2020'den beri kasabada çıplak dolaştığını ve yerlilerin bu durumdan rahatsız olmadığını, aksine kendisini desteklediğini ifade etti.

Mahkeme, Colomar'ın "vatandaşların güvenliğini riske atmadığına, kamu huzurunu ve düzenini bozmadığına" karar verdi ve cezayı geri çekti.

Reuters'a konuşan Colomar, "Bu ceza çok mantıksızdı. Teşhircilikle suçlandım fakat sözlüğe göre bunda cinsel niyet olması lazım. Benim yaptığımın bununla alakası yok" dedi.
 

Colomar'ın davası İspanya'da polemik yaratmıştı (Reuters)
Colomar'ın davası İspanya'da polemik yaratmıştı (Reuters), by cagla.uren


Avukatı Pablo Mora da müvekkiline verilen cezanın hukuksuzluğunu eylülde DailyMail'e şöyle açıklamıştı:

Alejandro'nun ihlal ettiği öne sürülen madde, vatandaşların topluma açık alanlarda mastürbasyon yapmasını veya apaçık müstehcen eylemlerde bulunmasını kapsıyor. Alejandro sadece çıplak dolaşıyor, ideolojik özgürlüğünü böyle dışa vuruyor.

Yüksek mahkeme, İspanyol hukukunda kamusal çıplaklıkla ilgili "yasal boşluk" olduğunu kabul etti.

İspanya'nın bazı bölgelerinde kamusal çıplaklığı düzenleyen yasalar bulunuyor fakat Colomar'ın yaşadığı Aldaia bunlardan biri değil. 

 

Independent Türkçe, Reuters, New York Post

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU