Modern savaşın tüm dehşetini yaşatmayı amaçlayan Nuclear War Simulator, Steam'de satışa sunuldu

(Reuters)

Nuclear War Simulator (Nükleer Savaş Simülatörü) adlı yeni oyun, insanların modern savaşın tüm dehşetini deneyimlemelerini sağlamayı amaçlıyor.

Oyun, oynayanların kendi nükleer silahlarını yaratmalarına, bunları haritalardaki yerlere yönlendirmelerine ve ardından nasıl bir hasara yol açacağını görmelerine olanak tanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncular, nükleer savaş patlak verdiğinde hayatta kalıp kalamayacaklarını incelemek için kendi arkadaşlarını ve ailelerini bile oyuna dahil edebiliyor.

Oyunun yaratıcısı Ivan Stepanov, Kazakistan'da Sovyet nükleer denemelerinin yapıldığı bölgeden çok da uzak olmayan Semipalatinsk kentinde doğmuş. Şu anda Almanya'da yaşayan Stepanov, oyunun ilhamını yakınlarda nükleer savaş başlıklarının geliştirilmesinin etkilerine tanık olmaktan aldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada "Bu yazılımı geliştirmemdeki en büyük motivasyon sürekli nükleer savaş tehdidi" dedi.

Böyle bir çatışmanın son derece gerçek tehdidini ve sonuçlarını vurgulamak için halkın erişebileceği ve etkileşimde bulunabileceği bir simülasyonun olması gerekiyor.

Sistem başlangıçta eğitim sistemleri için geliştirildi ve halihazırda simülasyonlarının geliştirilmesine yardımcı olan akademisyenler tarafından kullanılıyor. Fakat şimdi herkesin satın alıp oynayabilmesi için oyun platformu Steam'de yayımlandı.

Oyunun internet sitesinde "Savaş başlıkları, füzeler ve taşıyıcılar tasarlayabilir, bunları haritaya yerleştirebilir ve nükleer çatışmaların nasıl gerçekleştiği ve sonuçlarının ne olduğu hakkında inandırıcı bir hikaye anlatmak için saldırı planlarını uygulayabilirsiniz" ifadeleri yer alıyor.

Yüksek çözünürlüklü bir nüfus yoğunluğu haritası ve patlama, ısı ve radyasyon gibi gerçekçi silah efektleri kullanarak bir çatışmada kaç kişinin öleceğini hesaplayabilirsiniz. İnsanları haritaya tek tek yerleştirebilir, seyahat ettirebilir, etkileri analiz edip yaralanmaları ve hayatta kalma olasılıklarını hesaplamak için sığınaklara yollayabilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU