İstanbul'daki 3 ülkenin başkonsoloslukları güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapandı

Birleşik Krallık ve Hollanda’nın ardından Almanya’da İstanbul’daki Başkonsolosluğu’nu kapattı

Almanya’da İstanbul’daki Başkonsolosluğu. (Fotoğraf: AA)

İstanbul’daki Birleşik Krallık, Hollanda ve Almanya başkonsoloslukları güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapandı.

Almanya Başkonsolosluğu’nun Instagram açıklamasında konsolosluğun güvenlik gerekçesiyle 1 Şubat için kapalı kalacağı, vize ve pasaport işlemlerinin iptal edildiği kaydedildi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde de İsveç, Danimarka ve Hollanda’daki Kur’an-ı Kerim yakma olayları hatırlatılıp “Batı karşıtı duyguların uyanabileceği ve protestoların olabileceğini” belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada İstanbul başta olmak üzere Batılı hedeflere, diplomatik temsilciliklere ve ibadethanelere saldırı tehdidinin arttığı” ifade edilerek şunlar kaydedildi:

Bu tehdit göz önünde bulundurularak İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak halka kapatılacaktır. Başkonsolosluğun (konsolosluk) hizmetleri şu anda fiziki olarak sağlanmamaktadır.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında da şunlar yazıldı: 

Şu anda, İstanbul’da Batılıların uğrak yeri olan kiliseler, sinagoglar, büyükelçilikler/konsolosluklar ve diğer yerlere yönelik artan bir terör saldırısı tehdidi bulunmaktadır. Britanya’nın İstanbul başkonsolosluğu şu anda tedbir amaçlı ziyarete açık değil. Türk yetkililer araştırıyor. Dikkatli davranmalı ve yerel güvenlik yetkililerinin tavsiyelerine uymalı, basında çıkan haberleri takip etmeli ve bu seyahat tavsiyelerini takip etmelisiniz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU