YouTube'un süper yıldızı, göremeyen 1000 kişiyi ameliyat ettirdi

Bu iş için MrBeast'le çalışan cerrah, körlükten mustariplerin yüzde 50'sine kolaylıkla çare bulunabileceğini öne sürüyor

MrBeast, kişisel kanallar arasında en çok aboneye sahip YouTuber unvanını taşıyor (YouTube/MrBeast)

Ürettiği içeriklerle meşhur olan 24 yaşındaki ABD'li Jimmy Donaldson, kanalını bu sefer iyi bir amaç için kullandı. 

Katarakt yüzünden görüşü bozulsa da ameliyata parası yetmeyen çok sayıda kişi, MrBeast kanalının son videosunun konusu oldu. Üç hafta içinde ABD'nin yanısıra Brezilya, Endonezya, Honduras, Jamaika, Kenya, Meksika, Namibya ve Vietnam gibi ülkelerdeki 1000 kişiye ulaşıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

130 milyonu aşkın takipçiye sahip MrBeast'in "Bin kişinin körlüğünü tedavi ediyoruz" dediği ve dün yüklenen video, bu haberin yapıldığı saatlerde 44 milyondan fazla izlenme rakamına ulaştı.

Neredeyse hiçbir şey göremezken tamamen iyileşen kişilerin görüntüleri, izleyicileri duygulandırdı. 

Jimmy Donaldson aralarından bazılarına başka hediyelerle birlikte para da verdi. 


MrBeast, bu iş için 20 yılı aşkın süredir "Görüş Hediyesi" isimli sağlık programını yürüten doktor Jeff Levenson'la birlikte çalıştı. ABD'de sigorta kapsamında olmayan kişilere ücretsiz katarakt ameliyatı yapılması için uğraşan Levenson'ın görüntülerde yer alan şu sözleri dikkat çekti:

Dünyada gözü görmeyenlerin yarısının yalnızca 10 dakikalık bir operasyona ihtiyacı var.

CNN'e konuşan Levenson, kendisinin katarakt ameliyatı olduktan sonra bu konuya ilgi duymaya başladığını söyledi. Muhtemelen 200 milyon kişinin bu kadar basit bir sorun yüzünden görememesini "şoke edici" bulduğunu açıkladı. 

Önceden adını dahi duymadığı MrBeast'in ekibinden gelen telefon aramasını az kalsın sonlandıracağını da sözlerine ekledi:

İyi ki telefonu kapamamışım.

Levenson, eğer MrBeast tek başına harekete geçip 1000 kişiyi tedavi ettirebiliyorsa hükümetler ve özel sektörün de körlük sorununu yaşayanların yüzde 50'sine çare bulabileceğini öne sürdü.

Video paylaşım platformunda 2012'den beri aktif olan MrBeast, 2018'de az izlenen Twitch yayıncılarına ve YouTuber'lara binlerce dolar bağışlayarak ün kazanmıştı. Donaldson, izleyicilerinin büyük ödüller kazanma şansı elde ettiği yarışmalar düzenliyor.

MrBeast Squid Game oyunlarını kendisi de düzenleyerek kazanana 500 bin dolar hediye etmişti.

 

Independent Türkçe, CNN International, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU