Üç ülke Türkiye'deki vatandaşlarını uyardı: Terör riski var

ABD, Almanya ve Fransa, terör riskinin arttığını ileri sürerek Türkiye'deki vatandaşları için uyarı mesajları yayımladı

Üç ülke Avrupa'da peşpeşe meydana gelen Kur'an-ı Kerim'e karşı düzenlenen eylemlerin ardından terör riskinin arttığını ileri sürdü / Fotoğraf: Twitter 

İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan saldırıların ardından, ABD, Almanya ve Fransa Türkiye’deki vatandaşlarını terör saldırısı ihtimaline karşı uyardı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin sitesinde yapılan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye'deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak saldırabilirler.

ABD vatandaşlarının kalabalık yerlerden uzak durması ve yerel medyayı takip etmesi istendi.

Almanya da İsveç'te Türk Büyükelçiliği önündeki Kuran-ı Kerim yakılması olayını hatırlatarak, "Türkiye'de terör saldırıları riski artmıştır. Bu nedenle özellikle yoğun, kalabalık kamusal yerlerde bulunmaktan kaçınılmalı ve ibadet yerlerini ziyaret ederken dikkatli olunmalıdır" mesajıyla vatandaşlarını uyardı.

Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşlarına yaptığı uyarıda şu ifadelere yer verdi: 

ABD Konsolosluğu'nun 27 Ocak 2023'te yayımladığı güvenlik uyarısında hatırlatıldığı üzere, Türkiye'de terör saldırısı riski arttığından Türkiye'de ikamet eden ya da Türkiye'den geçmekte olan Fransızlar ibadet yerleri de dahil olmak üzere özellikle yabancı uyruklular tarafından ziyaret edildiği bilinen buluşma noktalarında azami dikkat göstermeye çağrılmaktadır.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU