Trump, Facebook’a dönmesine izin verilmesi hakkında konuştu: Başkanlara yasak uygulanmamalı

Trump, “Favori başkanınızın, yani benim hesaplarımın yasaklanmasından bu yana milyarlarca dolar kaybeden Facebook, az önce hesabımı yeniden etkinleştireceğini duyurdu” dedi

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

 

Sosyal medya devi Meta Şirketi, 2021’de Donald Trump destekçileri tarafından Kongre’nin basılmasının üzerinden iki yılın geçmesinin ardından, eski ABD Başkanı Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarını yakın bir zamanda ‘yeni koruma kuralları’ ile etkinleştireceğini duyurdu.

Meta şirketinin küresel ilişkiler müdürü Nick Clegg yaptığı açıklamada “Önümüzdeki haftalarda Sayın Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarını yeniden etkinleştireceğiz” ifadelerine yer verdi. İki hesabın eski durumuna getirilmesine ‘ihlallerin tekrar edilmesini önlemek üzere yeni koruma kurallarının’ eşlik edeceğini de vurguladı.

Trump ise Meta’nın Facebook ve Instagram’da uyguladığı iki yıllık yasağı kaldırma kararına yanıt olarak, “Hiçbir başkanın sosyal medyada paylaşım yapması bir daha engellenmemelidir” yorumunda bulundu.

Trump, Truth Social’a yaptığı açıklamada “Favori başkanınızın, yani benim hesaplarımın yasaklanmasından bu yana milyarlarca dolar kaybeden Facebook, az önce hesabımı yeniden etkinleştireceğini duyurdu” dedi.

Ayrıca “Böyle bir şey, görev süresi boyunca başka bir başkanın ya da cezalandırılmayı hak etmeyen herhangi bir kişinin başına bir daha gelmemelidir” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU