Britanyalı yetkililer "satanist ayininin" peşinde: 5 domuz kalbi ve 20 mum bulundu

"Birkaç yıl önceki koyun cinayetleriyle bağlantılı olup olmadığını bilmiyoruz"

Satanist uygulamalar, 1966'da ABD'de Anton LaVey tarafından ateist Şeytan Kilisesi'nin kurulmasıyla başladı (Pixabay)

Birleşik Krallık'ın New Forest bölgesinin sakinleri, tarihi bir taşın üzerine bırakılan 5 domuz kalbi karşısında şaşkına döndü.

Organların düzenli biçimde yerleştirilmesi ve taşın etrafına 20 mumun çember şeklinde dizilmesi, devreye polisin girmesine neden oldu.

Soruşturmayı yürüten polis memurları, bunun bir satanist ayini olduğunu düşünüyor. Bu arada Hampshire Polis Teşkilatı, bölgedeki devriyeleri de artırma kararı aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis teşkilatının bir sözcüsü, "Stagbury Hill'in tepesinde bir daire içine organlar konduğu ve etrafına mumlar yerleştirildiğine dair bir ihbar aldık" diye konuştu.

Sözcü, olay yerinin 13 Ocak'ta 07.45 civarında bölge sakinleri tarafından fark edildiğini ekledi.

"Bölge sakinleri organları ve diğer malzemeleri ihbardan önce toplamıştı" diyen sözcü, şöyle devam etti:

Soruşturma sürerken memurlar bölgede devriye gezmeye devam ediyor. Şu anda herhangi bir şüpheli gözaltına alındı.

Ayinin yapıldığı alan Stagbury Tepesi diye anılıyor. Burada MÖ 1500'e kadar uzanan Tunç Çağı mezarları ve eski yollar yer alıyor. Bölge tarihi önemi nedeniyle aslında koruma altında.

Bu arada Britanya basını da ayin iddialarına ve ritüelden kalan malzemelere büyük ilgi gösterdi. The Telegraph muhabiri Ewan Somerville, Twitter'da paylaştığı gönderide şöyle yazdı:

New Forest sakinleri Satanist ayini benzeri olaylara yabancı değil. Ama onlar bile bir taşın üzerine özenle yerleştirilmiş 5 domuz kalbi karşısında şaşkına döndü. Polis devriyeleri artırıyor. 

 

 

Daily Mail ise haberi, "Satanistler yeniden mi saldırıyor?" başlığıyla gördü. Gazete bölgede bulunan malzemeleri de "okültizm ritüeli" diye niteledi:

 


"Rahatsız edici ve uğursuz" olaylar yeni değil

New Forest sakinleri aslında Noel'den beri bir dizi tuhaf olayla karşı karşıya kaldı.

12. yüzyıldan kalma Aziz Petrus Kilisesi'nin üyeleri, aralık ayında kilisenin kapısının önünde ölü bir tilki buldu. Bundan haftalar sonra bir bayrak direğine asılmış ölü bir kediyle karşılaştı.

Kilisenin rahibi Rahip David Bacon, bu faaliyetlerin arkasında kimin olduğundan emin değil. "Herkes için gerçekten rahatsız edici ve uğursuz olaylar" diyen rahip, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bundan sonra ne olacağından emin değiliz. Bunun neden bizim bölgemizde yaşandığına dair hiçbir fikrim yok.

Domuzların Antik Yunan'a kadar uzanan dini ritüellerin odak noktası olduğu biliniyor. Bu hayvanların organları genellikle doğaüstü bir varlığı yatıştırmak için kullanılıyordu.

Ancak son olayların gerçek bir ritüele mi işaret ettiği yoksa şaka amaçlı mı olduğu bilinmiyor.

Bölgede 2019'da da benzer hadiseler yaşanmıştı. Kimliği belirsiz kişiler bir dizi koyunu bıçaklayarak öldürmüş ve üzerine sprey boyayla pentagram işaretleri çizmişti.

"Arada böyle şeylerle karşılaşıyoruz. Herkesi çok rahatsız ediyor" diyen Rahip Bacon, bu olayların birbiriyle bağlantılı olup olmadığından emin değil. 

"Birkaç yıl önceki koyun cinayetleriyle bağlantılı olup olmadığını kesin olarak söyleyemem. Neden böyle şeyler yaptıklarına dair hiçbir fikrimiz yok" diyen rahip, şöyle ekledi:

Genel olarak hayata mı yoksa kiliseye mi kızgınlar? Veya tüm bu olaylar büyücülükle mi bağlantılı?

 

Independent Türkçe, The Telegraph, Daily Mail

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU