Marvel'ın patronu, sinematik evrene yöneltilen en yaygın eleştiriye cevap verdi

Marvel Sinematik Evreni şu anda 30 filmi kapsıyor ve bu sayı giderek artıyor

"Ant-Man ve Wasp: Quantumania" şubatta vizyona giriyor (Marvel Stüdyoları)

Marvel Stüdyoları'nın patronu Kevin Feige, izleyiciler arasındaki en yaygın şikayetlerden birini stüdyonun nasıl ele alacağını açıkladı.

Marvel Sinematik Evreni (MCU) artık "5. Evre'ye" ulaşırken, genişleyen süper kahraman serisi 30 filmin yanı sıra birkaç televizyon dizisini de kapsayacak şekilde büyüdü.

Bu içerik bolluğu, "süper kahraman yorgunluğu" korkusuna ve izleyicilerin Marvel filmlerine olan ilgisini kaybetmeye başladığına dair spekülasyonlara yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Movie Business Podcast'e konuşan Feige, stüdyonun gelecekteki birçok projesinde süper kahraman yorgunluğunun önüne geçmeyi amaçladığı yollardan bahsetti.

Feige, film serisinin yararlanabileceği, "Marvel çizgi romanlarında anlatılmış 80 yıllık çok ilginç, duygusal, çığır açan hikayeler" olduğunu söyledi.

Ancak bunu yapmanın bir başka yolu da onları farklı türlere ve ne tür filmler yapmak istediğimize uyarlamak.

USC'de Sinema 101 dersinde otururken pek çok farklı film türünü gördüğümü ve "Bunların hepsini yapmak istiyorum" dediğimi [hatırlıyorum]. "Sadece bir tür film yapmak istemiyorum, her türden film yapmak istiyorum" dedim.

Ve hikayeyi doğru anlatırsak ve onları izleyicinin 22 yıldan sonra bile (elini tahtaya vuruyor) bizi takip edebileceği bir şekilde uyarlarsak, filmin adı üzerindeki Marvel Stüdyoları logosu ve yayıncılık tarihimizden bir fikir tohumu olmak üzere iki şeyi paylaşan her tür filmi anlatabileceğimizi keşfettim.

Feige'e göre, insanlar ona "Marvel'daki ikinci yılından" beri eli kulağındaki süper kahraman yorgunluğunu soruyordu.

The Direct'in haberine göre Feige sözlerine, "Artık 22 yıldır Marvel Stüdyoları'ndayım, 22 yılı aşkın bir süredir ve burada, Marvel Stüdyoları'nda çoğumuz 10 yıl ya da daha uzun bir süredir beraberiz" diye devam etti.

Ve muhtemelen Marvel'daki ikinci yılımdan itibaren insanlar "Peki, bu ne kadar sürecek? Bu çizgi roman filmleri çılgınlığı sona erecek mi?" diye soruyordu.

Ve ben bu soruyu gerçekten anlamıyordum. Çünkü bana göre bu, Rüzgar Gibi Geçti'den (Gone With The Wind) sonra "Peki romanlardan daha kaç film yapılabilir? Sizce seyirci kitaplardan uyarlanan filmlerden soğuyacak mı?" demeye benziyor.

Sinemalarda gösterime girecek bir sonraki MCU filmi Ant-Man and the Wasp: Quantumania (Ant-Man and the Wasp: Quantumania), gelecek ay seyirciyle buluşacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU