Kylie Jenner'ın oğlunun adı gündem oldu: "Arapçada çok pis bir anlamı var"

"Oğlu Lübnan'a gelmese iyi olur"

Kylie Jenner, Wolf isminin oğluna uymadığını düşündükleri için adını değiştirdiklerini söylemişti (Instagram / Kylie Jenner)

Realite şov yıldızı Kylie Jenner, Şubat 2022'de doğan oğlunun yüzünü cumartesi günü (21 Ocak) nihayet sosyal medyada paylaştı ve adını duyurdu.

25 yaşındaki Jenner ve rapçi Travis Scott, ikinci çocuklarının adının başta Wolf olduğunu söylemişti. Ardından Jenner, bu isimden vazgeçtiklerini belirten bir paylaşım yapmış ve oğlunun yeni adını açıklamamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk yaş günü yaklaşan oğluyla fotoğraflarını Instagram'a yükleyen Jenner, ikinci çocuklarına Aire adını verdiklerini açıkladı.

Jenner'dan uzun süredir beklenen açıklama kısa sürede sosyal medya gündemine oturdu. Aire'in nasıl okunduğu ve ne anlama geldiği konuşulurken Arapça bilen kullanıcılar ismin müstehcen anlamına dikkati çekti.

Gazeteci Antoinette Lattouf, Twitter'da şöyle yazdı:

Birisi Kylie Jenner'a oğluna verdiği Aire isminin Arapça "penisim" demek için kullanılan yaygın bir ifade olduğunu söylemeli mi?


Başka biri de, "Kylie Jenner, oğluna Arapçada çok pis anlamı olan biri isim vermiş" yazarak kahkaha atan emojilerle tweet attı.

Bir diğer kullanıcı da, "Kylie Jenner'ın oğlu Lübnan'a gelmese iyi olur" dedi.

Kelimenin Standart Arapça'da müstehcen anlamı olmasa da Lübnan ve Suriye gibi Arapça diyalektlerinde penis anlamına gelebiliyor.

Öte yandan Aire'in İbranicede "Tanrı'nın aslanı" anlamı var. Jenner, oğlunun adını açıkladıktan sonra Paris'teki bir moda defilesine aslan kafası dikilen bir elbiseyle katıldı. Realite yıldızının devasa aslan işlenen elbisesi çok konuşuldu.

2017'de ilişkiye başlayan Jenner ve Scott çiftinin 4 yaşında Stormi adında bir çocukları daha var. Çiftin yakın zamanda ayrıldığı söyleniyor fakat taraflar henüz bir açıklama yapmadı.

 

Independent Türkçe, Metro, DailyMail

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU