Avustralya Açık'ta Rusya ve Belarus bayrakları yasaklandı

Yasağa rağmen seyirciler bayrak açtı

Rus raket Daniil Medvedev'in ABD'li rakibi Marcos Giron'u 6-0, 6-1, 6-2'lik setlerle elediği dünkü maçta da Rusya bayrağı açıldı (AFP)

En önemli dört büyük tenis turnuvasından (Grand Slam) biri olan Avustralya Açık'ta Rusya ve Belarus bayrakları yasaklandı. Avustralya Tenis Federasyonu tarafından dün yapılan açıklamada, Ukraynalı Katerina Baindl ve Rus Kamilla Rakhimova arasında dün oynanan müsabakada seyirciler arasında Rusya bayrağının görülmesinden sonra bu kararın alındığı bildirildi.
 


Rus ve Belaruslu sporculara, 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna istilasının ardından pek çok spor dalında kendi ülkelerinin bayrakları altında yarışmasına izin verilmiyor. İki ülkeden yarışmacılar bu yüzden tarafsız beyaz bayrak altında mücadele ediyor.

Avustralya Açık'ta da iki ülkenin sporcuları beyaz bayrakla mücadele ediyor. Ancak yetkilikler ilk önce "kargaşaya" yol açmamaları koşuluyla Rus ve Belaruslu taraftarların bayrak açmasına izin vermişti.

Baindl ve Rakhimova arasındaki ilk tur müsabakasında Rus bayrağının açılmasının ardından bu karardan geri dönüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Federasyon "Tenisin tadını çıkarmak için mümkün olan en iyi ortamı sağlama yolunda oyuncu ve taraftarlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

BBC'nin aktardığına göre Ukraynalı taraftarlar, Rus taraftarların Baindl'e sataştığını iddia etti.

Olaya karışan Rus taraftarsa sadece Rakhimova adına tezahürat yaptıklarını savundu.

Yasağa tepki gösteren Rusya'nın Avustralya'daki büyükelçiliği kararı "sporun kabul edilemez bir şekilde siyasallaştırılmasının bir başka örneği" diye niteledi.

Öte yandan karara rağmen kortlarda bir kez daha Rusya bayrağı görüldü. Rus tenisçi Andrey Rublev'in Avusturyalı Dominic Thiem'le yasak açıklamasının ardından bugün oynadığı karşılaşmada taraftarlar arasında Rusya bayrağı açıldı.

Federasyon bayrağın güvenlik tarafından kaldırıldığını duyurdu.

Ukraynalı Baindl, Rus rakibi Rakhimova'yı 7-5, 6-7, 8-10 ve 6-1'lik setlerle eledi.

 

Independent Türkçe, BBC, The Guardian

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU