Bahçeli: Mayıs ayında bu işi bitirelim, uzlaşarak ülkemizi seçime taşıyalım

Bahçeli, "Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği vasatını oluşturarak Türkiye'yi hep birlikte seçime taşıyalım" dedi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP'nin bahar mevsiminde gerçekleşmesi gündemde olan seçimlere tam olarak hazır olduğunu söyleyen Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekiliği genel seçimlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin tartışmaların bir an evvel son bulması, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ortak aklın, ortak demokratik iradenin tecessüm etmesi, mevsim şartları ile birlikte hayatın olağan akışına uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir" dedi.

"Eğer Gazi Meclis'ten böyle bir karar çıkarsa bu durum erken seçim değil, yalnızca seçim tarihinin güncellenmesi olarak okunmalı ve yorumlanmalıdır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

Kriz çıkarmanın, kutuplaşma üretmenin, kavga iklimi yaratmanın, ahlaken ve siyaseten bir karşılığının olmayacağını kimseye de bir fayda sağlamayacağını görmek lazımdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde seçim kararının alınabilmesi için ihtiyaç duyulan beşte üç çoğunluk bulunamazsa yani muhalefet partileri bu yönde bir adım atmaktan itina ederse, Cumhurbaşkanımız Anayasanın 116. maddesinin 2. fıkrası uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. Milletçi Hareket Partisi iki alternatife de hazırdır.

Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda Cumhurbaşkanı Seçim Kanununun 3. maddesinin 4. fıkrasında belirtilen 60 günlük süre de işlemeye başlayacaktır. Muhalefet partileri şayet Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmemişlerse, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde makul bir tarihin uzlaşma ile belirlenmesinin önünde hiç bir engel kalmayacaktır. Demokrasimiz rüştünü ispat etmelidir. Sandıktan korkmanın millet iradesinden kaçmanın hiç kimseye bir yararı dokunmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Cumhuriyetin 100. yıl dönümümüze yakışır ve yaraşır bir seçim atmosferinin tesisi için elinden gelen tüm demokratik sabır, katkı ve tahammülü gösterecektir.

Konuşmasında seçimler için tarih de işaret eden Bahçeli, "Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği vasatını oluşturarak Türkiye'yi hep birlikte seçime taşıyalım" dedi.

Kılıçdaroğlu ve Babacan'a eleştiri

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan'a yönelik de eleştirilerde bulundu.

Bahçeli şunları söyledi:

Fırtına obüslerinden rahatsız olan bir siyasetçi bu milletin evladı olamaz. Savunma sanayi ürünlerimizden kim rahatsız oluyorsa bilin ki küresel emperyalizme ruhlarını satan ilkesizlerdir. Vesayet demek bugünkü CHP'dir. Kılıçdaroğlu'nun kafası Kenan Evren'in kafasıdır. Kılıçdaroğlu bir tarafta terörist Demirtaş'ın serbest kalmasını isterken bir yanda Türk askerine hakaret etmektedir. 

Pençe Kilit operasyonunda 506 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kılıçdaroğlu'nun sıkıntısı bundan kaynaklanmadır. PKK'lıların kafası koparıldıkça, Kılıçdaroğlu titremektedir. Alayınızı birden titretmeye pençe darbeleriyle devam edeceğiz. Merhamet göstermeyeceğiz. Kılıçdaroğlu, geçen grup toplantısında demiş ki demokrasilerde siyasi partiler kapatılamaz. Teröre yardım ve yataklık yapan HDP kapatılmasın da Kandil'e daha çok yatırım mı yapılsın. HDP'nin kapatılması demokrasi onurudur. Bu onurun çiğnenmesini isteyen Kılıçdaroğlu CHP'yi HDP'ye rehin bırakmıştır. Hiçbir ülkücü kardeşimiz PKK ve destekçileriyle yan yana gelemez. Baykar şirketini suçlayan selamsız Babacan, yabancıların etki ajanlığı pozisyonunda sabitlenmiştir

DAHA FAZLA HABER OKU