Bahçeli, seçim için ilkbaharı işaret etti

MHP lideri, 6'lı Masa'ya çağrıda bulundu: Milletvekili genel seçimine her zaman olduğu gibi adaylarınızı göstererek girin ancak cumhurbaşkanı adayı konusunda Erdoğan etrafında tek yumruk olalım

Fotoğraf: AA 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan ancak bir süredir iktidar tarafından "öne çekilebileceği" ifade edilen seçim için baharı işaret etti. Bahçeli, "Seçimler için geri sayım başlamıştır. Bahar mevsimi aynı zamanda sandık ve seçim mevsimidir" dedi. Konuşmasında 6'lı Masa'ya bir dizi ithamda bulunan Bahçeli, daha sonra muhalefet partilerinden milletvekilliği seçiminde aday göstermelerini ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemelerini istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam'da düzenlediği kampın ardından basın toplantısı düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP liderinin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MHP Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere heves ve heyecan bakımından tamamıyla hazırdır. Algı operasyonları boşunadır. İnandık, başaracağız. Seçimler için geri sayım başlamıştır. Bahar mevsimi aynı zamanda sandık ve seçim mevsimidir.

Bahçeli, seçimlere ilişkin mesajlarının ardından muhalefet partilerinin oluşturduğu 6'lı Masa'ya bir dizi suçlama yöneltti:

6'lı masa darmadağındır. Hepsi kendi gizli gündeminin peşine düşmüştür. Cunta rejimlerini aratmayacak bir nevi konsey yapılanmasıdır. 6'lı masa şimdiden kriz girdabına yuvarlanmıştır. Vaatleri krizdir. Projemiz budur diyemiyorlar. Bugünden kriz ibrazı yapıyorlar. 6'lı masa siyasi hesaplarla sallanmaktadır. 6'lı masa oynatacağı kukla aramaktadır. Kuklacılar ise küresel güçlerdir.

6'lı Masa'ya çağrı

Bahçeli, suçlamalarının ardından muhalefet partilerine şu çağrıyı yaptı:

Milletvekili genel seçimine her zaman olduğu gibi adaylarınızı göstererek girin ve TBMM’de milletin tercih ve seçimiyle kazandığınız kadar sandalye ile temsil görevini üstlenin. Ancak cumhurbaşkanı adayı konusunda Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında tek yumruk olalım, yeni bir sayfa açalım.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini eleştiren bir konuşmasını alkışlayan askerlere tepki göstermesi konusuna da değinen Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Bizim kahraman askerlerimizin giydiği üniformayı Ortadoğu üniformalarına benzeten Kılıçdaroğlu edepsizdir. Hiçbir Türk askeri cepheden kaçmamıştır. Aksini iddia eden Kılıçdaroğlu müfteridir. Haddini bilmesi gereken kişi varsa o da askere düşmanlık yapan yandan çarklı Kılıçdaroğlu’dur. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi ve tüm neferleri kahramandır. Kılıçdaroğlu neyin hasretini çekmektedir? Komuta kademesinin alkışladığı Cumhurbaşkanı ve başkomutandır. Ne yapsalardı, sırtlarını mı dönselerdi? Devlet ve rejim krizi mi çıkarsalardı? Kılıçdaroğlu’nun asıl rahatsızlığı nedir? Yeni nesil fırtına obüslerinin yapılması mı bu zillet zihniyetini deliye döndürmektedir?

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU