Bill Gates hayır işleri için sahip olduğu her şeyi satacağını söyledi

Teknoloji milyarderi "En kıt kaynak olan toprağın bir kişide toplanmasıyla yardımseverlik çelişmiyor mu?" sorusunu yanıtladı

Bill Gates, Reddit etkinliğinde gelen bir sorunun ardından kullandığı telefonun Samsung Galaxy Z Fold 4 olduğunu söyledi (AP/Arşiv)

Reddit'te çarşamba düzenlenen Bana İstediğini Sor (Ask Me Anything) etkinliğine katılan Bill Gates, servetiyle ilgili konuştu. Teknoloji milyarderine burada "En kıt kaynak olan toprağın bir kişide toplanmasıyla yardımseverlik çelişmiyor mu?" sorusu yöneltildi.

Dünyanın en zengin kişilerinden biri olan teknoloji milyarderi buna cevaben elindekilerinin tamamını hayır kurumu için satacağını söyledi. Gates bu esnada yatırım ekibinin, tarım arazileri dahil pek çok alanda yatırım yapmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Gates, tarım arazilerinin yatırımlarının yüzde 4'ünden daha azına denk geldiğinin altını çizdi.

ABD'nin en büyük toprak sahibi unvanını taşıyan milyarder, tarım arazisi satın almasıyla ilgili gelen bir başka soruya da şu yanıtı verdi:

ABD'deki tarım arazilerinin 4 binde birinden daha azına sahibim. Daha verimli hale getirmek ve daha fazla istihdam yaratmak için bu çiftliklere yatırım yaptım. Bunda büyük bir plan yok. Aslında bütün bu kararlar profesyonel bir yatırım ekibi tarafından veriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'deki en büyük toprak sahiplerini açıklayan Land Report 100'un geçen seneki verilerine göre 67 yaşındaki işinsanı, ülkede yaklaşık 112 bin hektar tarım arazisine sahip.

Bill Gates ve eski eşi Melinda French Gates yoksulluk, eşitsizlik, eğitim ve bulaşıcı hastalıklar gibi konularda çalışma yürüten vakfı 2000'de kurmuştu. İkili ayrılsa da Bill ve Melinda Gates Vakfı adlı kurumu birlikte yönetmeyi sürdürüyor.

Bill Gates servetini bağışlama sözünü ilk kez 2010'da vermişti. Milyarder işinsanı temmuzda yaptığı açıklamada da servetinin "neredeyse tamamını" vakfa vermeyi planladığını ifade etmişti.

Forbes'un "Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi"ne göre 13 Ocak itibarıyla Gates, 103,4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri arasında 7. sırada yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Insider, Gizmodo

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU