Elon Musk, oğlunun adıyla dalga geçen Jimmy Fallon'a tepki gösterdi

"Trajik"

Elon Musk, Late Night With Jimmy Fallon'a Kasım 2012'de konuk olmuştu (NBC/Arşiv)

Jimmy Fallon, programı The Tonight Show'da Elon Musk'ın oğlunun adıyla dalga geçti. Musk ise Fallon'ın videosunu "trajik" buldu.

Ünlü sunucu, programın 5 Ocak tarihli bölümünde ABD'de hızla yayılan koronavirüsün XBB.1.5 adlı alt varyantıyla ilgili bir şarkı söyledi. Şarkıda "Alfa vardı, bunun ardından Delta geldi. Bundan sonra sıra Omikron'a geldi ancak bu en son sürüm en iyisi olabilir. Adı XBB.1.5" ifadeleri yer aldı.
 


Fallon şarkının devamında "Bu yeni bir suş ama aynısı değil. Kulağa daha çok Elon Musk'ın bebeğinin adıymış gibi geliyor" diyor. Musk'ın, Kanadalı şarkıcı Grimes'la olan iki çocuğundan ilkinin adı X Æ A-12. Grimes daha önce oğluna da kısaca X dediğini açıklamıştı. 

Şarkı "Bir tesisin içerisindeyseniz maskenizi takın. Bu, Yıldız Savaşları üçlemesindeki bir robot olabilir" diye devam ediyor. Varyantın adı, film serisindeki C-3PO, R2-D2 gibi robotların ismine benzetiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pulitzer ödüllü ABD'li yazar ve gazeteci Glenn Greenwald, Twitter'da videoyu paylaşarak Fallon'ı eleştirdi. Bu tür programlardaki sunucuları, Beyaz Saray'ın Kovid-19 önlemlerinin propagandasını yapmakla suçlayan Greenwald "Nancy Pelosi'nin uslu torunları. Reytingleri uçup gitse bile bunu yapmaya devam ediyorlar" dedi. Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı olan Demokrat Pelosi, koltuğu Cumhuriyetçi Kevin McCarthy'e devretti.

Gazeteci, Fallon'ın herkese kapalı alanlarda maske takmaları gerektiğini söylediğini ancak kendisinin ve programdaki müzik grubunun bu tavsiyeye uymadığını belirtti. Musk da bu tweet'e "Trajik" yorumunu yaptı.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Forbes

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU