TİP Genel Başkanı Baş: Doğru olan ortak adaydır

"Cumhur İttifakı'nın kazanma ihtimali yoktur. Tek seçenek muhalefeti birbiriyle didişmeye itmektir."

Fotoğraf: TİP

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Milletvekilleri Ahmet Şık, Sera Kadıgil ve Barış Atay, İstanbul Taksim’de gazetecilerle bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın "Aday çıkaracağız" açıklamasını değerlendiren Baş "Cumhur İttifakı'nın kazanma ihtimali yoktur. Tek seçenek muhalefeti birbiriyle didişmeye itmektir. TİP olarak buradan kaçınmaya çalışıyoruz, tüm muhalefet bileşenlerini de bu konuda uyarıyoruz. Zaman, sen ben kavgası yapacak, kişisel, partisel çıkarlarımızı memleket sorununun önüne koyacak zaman değildir" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ekmeleddin İhsanoğlu örneği önümüzde duruyorken bizim tümüyle bekleyiş içerisinde olmamız kabul edilemez"

Halk TV'de yer alan habere göre; Baş şöyle devam etti:

Masada ortaklaştığımız görüş, ortak adaya daha yakın olduğumuzdu. Daha sonraki gelişmeler bizim açımızdan meşrudur. Her siyasi parti tercihlerini kamuoyuyla da paylaşılır. Pervin hanım bir açıklama yaptı. Ortada bir cümle var. Halkı çaresiz bırakmamak üzere ortak adaydan yana bir tavrımız var. Pervin hanım ikinci cümlenin altını çizmiş. Ben de aynı görüşü paylaşıyorum.

Doğru olan ortak adaydır ama henüz bize bir aday önerilmemişken, daha önce Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir örnek önümüzde duruyorken bizim tümüyle bekleyiş içerisinde olmamız kabul edilebilir bir şey değil. Bizim çabamız Emek ve Özgürlük İttifakı'nı ortaklaştırmak olacak. İsim tartışması yapmıyoruz. Kemal Bey CHP adayı olarak çıkarsa bizim ona yaklaşımımız olur, altılı masa adayı olarak çıkarsa ona dair de bir yaklaşımımız olur.

İlk turda farklı adaylar gösterildiğinde, muhalefetteki adayların ikinci tura kalabilmek için birbirleriyle mücadele ettiğinin altını çizen Baş, "Doğru olan ortak adaydır" dedi.

 

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU