Tesla'nın yaptığı indirimden önce otomobil satın alanlar Çin'de protesto düzenledi

Protestocular tazminat istese de şirket kabul etmiyor

Çin'de önceden Tesla satın alarak indirimi kaçıran onlarca kişi cumartesi şirketin teslim merkezlerine giderek protesto düzenledi.

Satışları azalan elektrikli otomobil şirketi, Çin'de cuma bir indirim daha yaparak fiyatları üç ayda ikinci kez düşürdü. Model Y ve Model 3'ün fiyatları, eylüle göre yüzde 13 ila yüzde 24 daha az.

Reuters'a konuşan bir kaynak, Tesla'nın Japonya, Güney Kore ve Avustralya'da da indirime gittiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak indirimden önce araç satın alan Tesla sahipleri, Çin'de ayaklandı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda ülkedeki Tesla galerilerinde kalabalık grupların protesto düzenlediği görüldü.

Şanghay'daki merkezde toplanan yaklaşık 200 Tesla sahibi, aradaki farkın kendilerine ödenmesini istedi.

Araçlarını 2022'nin son aylarında teslim aldıklarını söyleyen protestocular, indirimden dolayı hüsrana uğradıklarını ve tazminat istediklerini söyledi.
 


Şanghay'daki bir protestocu "Bu şirketin normal bir uygulaması olabilir. Ancak sorumluluk sahibi bir işletmenin böyle davranmaması gerekiyor" diye konuştu.

Sadece soyadını açıklayan protestocu Zhang, polis aracılığıyla Tesla personeliyle görüştüklerini ve bir talep listesi ilettiklerini belirtti. Zhang, Tesla çalışanlarının salıya kadar yanıt vermeyi kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

Tesla'nın Çin biriminin adı açıklanmayan sözcüsüyse haber ajansına yaptığı açıklamada indirimden önce otomobil satın alan kişilere tazminat ödenmesinin planlanmadığını iletti.

Tesla'nın 2021'deki toplam satışının üçte biri Çin'de yapıldı. Analistler indirimin, Tesla'nın düşen satışlarını artıracağını ve diğer elektrikli araç üreticilerini de fiyatları düşürmeye zorlayacağını düşünüyor.

 

Independent Türkçe, Reuters, Insider

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU