Prens Harry, oğlunun doğumunda gülme gazı kullandığını açıkladı

Sussex Dükü kitabında, Archie'nin 2019'da Londra'daki bir hastanede doğduğu günü anlattı

(AP)

Prens Harry'nin, oğlunun 2019'daki doğumunda "sakinleşebilmek" için gülme gazı kullandığını ve Nando's tavuğu yediğini yazdığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sussex Dükü sızan anı kitabı Spare'de (Yedek), Meghan Markle'la ilk çocukları olan Archie Harrison Mountbatten-Windsor'ın dünyaya geldiği gün Londra'daki Portland Hastanesi'nde yaşanan sahneyi anlatıyor.

Harry'nin, Meghan'ın doğum sancısı başladığında "dev bir mor topun üzerinde zıpladığını" ve kendisinin doğum odasına hayatını kaybetmiş annesi Galler Prensesi Diana'nın bir fotoğrafını yerleştirdiğini anımsadığı aktarıldı.

Kitabın bir kopyasını elde ettiğini belirten MailOnline'a göre Harry, "Meg çok sakindi, ben de sakindim" yazdı.

Ama daha da sakinleşmenin iki yolunu fark ettim. Bir: Nando's tavuğu (korumalarımız getirdi). İki: Meg'in yatağının yanındaki bir kutu gülme gazı. Birkaç yavaş, derin nefes çektim.

Bildirildiği üzere Harry, hemşire ağrısı için Düşes'e gülme gazı yani nitröz oksit vermeye geldiğinde gazdan hiç kalmadığını da açıklıyor.

Sözlerini, "Düşüncenin yavaşça belirdiğini görebiliyordum. 'Aman Tanrım, kocası hepsini bitirmiş'" diye sürdüren Harry, "Uysalca 'Üzgünüm' dedim" diye yazıyor.

Dük'ün espiriyle, 2021'de kızı Lilibet Diana Mountbatten-Windsor'ın doğumu sırasında "gülme gazına elini sürmediğini" çünkü "hiç gülme gazı olmadığını" söylediği de bildirildi.

Prens Harry'nin kitabı, 10 Ocak'taki resmi çıkış tarihinden 5 gün önce yanlışlıkla İspanya'da satışa sunulmasıyla sızmıştı.

Kitabın, Harry'nin William'la ilişkisinden Diana'nın 1997'deki ölümüyle başa çıkarken yaşadığı zorluklara kadar çok çeşitli konuları kapsadığı bildiriliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU