"Taliban, Andrew Tate'in gözaltına alınmasından dolayı endişeli"

"Batılıların Andrew Tate'e ihtiyacı olduğunu çünkü feministlerin bizi ezdiğini söylüyorlar"

Andrew Tate Müslüman olduğunu açıklamıştı (Reuters)

Sosyal medya fenomeni Andrew Tate'in Romanya'da gözaltına alınmasına Taliban üyelerinin de tepki gösterdiği iddia edildi.

Tate'e verdiği destekle bilinen eski New Jersey güzeli ve RT muhabiri Sameera Khan konu hakkında konuştu. Khan 31 Aralık'ta attığı tweet'te Taliban üyesi Afganlarla platformda Sohbet Odası oluşturduklarını ve Tate'in gözaltına alınmasını tartıştıklarını söyledi.

Kendini "anti aşırı duyarcı" (anti-woke) gazeteci diye nitelendiren Khan, Taliban üyelerinin Tate'in yakalanması nedeniyle endişeli olduklarını ve henüz özgür bırakılıp bırakılmadığını sorduğunu belirtti.

Khan sözlerini şöyle sürdürdü:

Batılıların Andrew Tate'e ihtiyacı olduğunu çünkü feministlerin bizi ezdiğini söylüyorlar.

Britanyalı gazeteci Otto English de Sohbet Odası'nın bir görüntüsünü paylaşıp "Bu gerçekten yaşandı" ifadesini kullandı.

ABD'nin tanınmış haber sitesi Newsweek, Sohbet Odası'nda kendisini Taliban destekçisi olduğunu söyleyen kişilerin Taliban üyesi olup olmadığının bilinmediğini yazdı.

Ne olmuştu?

Andrew Tate, kardeşi Tristan Tate, Georgiana Naghel ve Luana Radu'yla insan kaçakçılığıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 Aralık'ta gözaltına alınmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savcılık açıklamasında zanlıların "kadınları pornografik görüntüler oluşturmaya zorladığı ve böylece çok yüksek paralar kazandığı" ifade edilmişti. 4 şüphelinin insan ticareti yapmak ve suç örgütü kurmakla suçlandığı duyurulmuştu. Açıklamada, grup tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 6 mağdurun tespit edildiği belirtilmişti.

Tate kardeşlerin avukatı Eugen Vidineac karara itiraz edeceklerini söylemişti.

Cinsiyetçi ve kadınları aşağılayan çıkışlarıyla bilinen Tate, aşırı sağ ideolojiye sahip çevrelerde tanınıyor ve seviliyor.

 

Independent Türkçe, Newsweek, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU