Avukatlar, Scientology lideri David Miscavige'a ulaşamıyor

Avukatlar, uzun süredir Scientology Kilisesi liderliği yapan isme kaçakçılık davası tebligatını ulaştıramadıklarını söylüyor

Scientology Kilisesi lideri David Miscavige (Scientology Kilisesi)

Tampa Bay Times'ın haberine göre ABD'nin Florida eyaletindeki avukatlar, Scientology lideri David Miscavige'a son 4 ay içinde 27 kez federal bir kaçakçılık davasının tebligatını vermeye çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını söylüyor.

Bay Times, Florida'nın Clearwater şehrindeki ve Kaliforniya eyaletindeki 10 Scientology Kilisesi merkezindeki güvenlik görevlilerinin, tebliğ memurlarından gelen yasal belgeleri almayı reddettiklerini ve Miscavige'ın nerede yaşadığını veya çalıştığını bilmediklerini iddia ettiklerini belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç eski Scientology üyesi nisanda, 10 yaşından yetişkinlik dönemine kadar örgüt için çok az ücretle ya da hiç ücret almadan çalışmaya zorlandıklarını ve sözlü ve fiziksel tacize uğradıklarını iddia eden bir dava açmıştı.

Eşi Laura Baxter ve üçüncü davacı Valeska Paris'le birlikte kiliseye dava açan Gawain Baxter, avukatı aracılığıyla yayımladığı açıklamada, Scientology Kilisesi için bir milyar yıl çalışacağını taahhüt ettiği bir belgeyi 6 yaşındayken imzalamaya zorlandığını söyledi.

Baxter, "pahalı beyin yıkama seanslarına" katılmaya zorlanırken 10 yaşından itibaren Scientology'ye bağlı Cadet Org için düşük ücretli ya da ücretsiz işlerde çalışmaya başladığını söyledi.

Baxterlar daha sonra 2012'de ayrılmadan önce kilisenin Sea Org isimli askeri tarzdaki örgütü için çalıştı.

Baxter, nisanda yaptığı açıklamada "Scientology'de büyümek, ailemden ayrı düşmek, ağır sözlü ve fiziksel tacize maruz kalmak beni hâlâ üstesinden gelmeye ve ortaya çıkarmaya çalıştığım şekillerde yaraladı" dedi.

Tüm bunlar olurken Scientology, küçük çocuklar da dahil üyelerini istismar edip sömürmeyi sürdürüyor ve bunu neredeyse denetlenmeyen bir güçle yapıyor.

 

Tom Cruise ve David Miscavige
Scientology lideri David Miscavige, önde gelen destekçilerinden aktör Tom Cruise'la birlikte 2004'te bir Scientology kilisesinin açılışında (AP)

 

Tampa Bay Times, kaçakçılık davasında ortak sanık olarak adı geçen 5 kilise kuruluşuna yasal belgelerin verildiğini bildirdi.

Bu kuruluşlar, davanın Scientology üyelerinden oluşan bir heyetin bakacağı "iç tahkime" götürülmesini talep etti.

Bununla birlikte, Bay Times'ın haberine göre, davacıların avukatları Miscavige'ın yerini tespit edemediği için henüz bu başvuru hakkında yargıç kararı verilmedi.

Davacıların avukatlarından Neil Glazer, Miscavige'a dava tebligatının verilmiş ve 20 Ocak'ta Tampa federal mahkemesinde yapılması planlanan duruşmada onun hazır bulunmamış sayılmasının değerlendirilmesini mahkemeden istedi.

The Tampa Bay Times'ın haberine göre Glazer, 13 Aralık'ta mahkemeye sunduğu dilekçede "Miscavige'ın oyun oynamayı sürdürmesine izin verilemez" dedi.

The Independent, yorum için Scientology Kilisesi'yle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU