Elon Musk kurumsal medyanın Twitter Dosyaları'na ilgi göstermemesinden şikayetçi

Tesla'nın sahibi ünlü işinsanı, bülten aboneliği platformu Substack'i satın almaya açık olduğunu da söyledi

(Reuters)

Elon Musk, tartışma yaratan "Twitter Dosyaları" haberlerinin ciddiye alınmamasının ardından büyük medya şirketlerini ABD yönetiminden yana olmakla suçlayarak hedef aldı.

"Twitter Dosyaları", yani platformun önceki yönetiminden kalma şirket içi kayıtlar, Musk tarafından bizzat seçtiği gazetecilere verilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteciler, belgelerden kesitleri tweet zincirleri halinde paylaştı ve sağcı isimlerin seslerinin sosyal medya platformunda daha önce bastırıldığını öne sürdü.

Mutlak ifade özgürlüğü savunucusu milyarder, şirket medyasının FBI ve devleti ifşa etmek yerine savunduğunu söyleyen gazeteci ve belgesel sinemacısı Leighton Woodhouse'un tweetini alıntılayıp,  "Şirket gazeteciliği neden halk yerine devleti savunmak için koşturuyor?" diye sordu.

Bir dizi büyük kurumsal şirketin sahibi Musk, aynı tweet zincirinde bir kullanıcıya verdiği cevapta bülten aboneliği platformu Substack'i de satın almakta sakınca görmeyeceğini söyledi.

Substack, bağımsız yazarların ve podcast programcılarının doğrudan hedef kitlelerine içerik yayımlamasını ve abonelikler aracılığıyla ödeme almalarını sağlıyor.
 

 


NBC, BBC, DW ve diğer büyük haber platformlarıyla alay eden Musk, ABD'deki haber medyasının çoğunun Twitter Dosyaları'nı görmezden geldiğini gösteren bir de mim paylaştı.
 


Teknoloji lideri, Donald Trump ve Kanye West'in hesaplarını yeniden açmak gibi tartışmalı hamleler nedeniyle kimi çevrelerin yoğun eleştirisi altında.

Musk'ın Twitter Dosyaları, çoğunlukla şirketin nefret suçlarına karşı kurallarını çiğnediğine karar verdiği, çoğunlukla sağcı Twitter hesaplarıyla birlikte platformun Kovid-19 hakkındaki zararlı yanlış bilgilerin yayılmasına karşı kurallarını ihlal eden kullanıcıları etkileyen iç karar alma süreçlerinden bazılarını ortaya çıkardı.

İlk Twitter Dosyaları dizisi Substack'te yazan muhabir Matt Taibbi tarafından kaleme alındı. Bu dizi, babası Joe Biden'ın kazandığı 2020 ABD Başkanlık Seçimleri'nden önce çıkan Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarı haberleriyle ilgili Twitter'ın iç tartışmasına odaklanıyordu.

Ancak önde gelen medya kuruluşları belgelere şüpheyle yaklaşırken, çoğu haber kuruluşu devam eden dizinin çeşitli girdilerini görmezden geliyor. Bazıları da sosyal medya yönetimi hakkında ortaya çıkan bilgilerin zaten bilindiğine inanıyor.

The Wall Street Journal'ın eski genel yayın yönetmeni olan muhafazakar Gerard Baker, "Twitter Dosyaları bize yeni bir şey söylemiyor. ABD yönetiminin sansürü ya da siyasi kampanya ekiplerinin gizli manipülasyonuyla ilgili şoke edici bir açıklama yok. Sadece, karmaşık meselelerle değerleriyle tutarlı bir şekilde ilgilenen bir şirketin iç müzakerelerini gün yüzüne çıkarıyor" dedi.

Ancak sağcı medya kuruluşları, sosyal medya platformlarının kendilerinin görüşlerini sansürlediğine dair uzun süredir devam eden, muhafazakar ve Cumhuriyetçilere ait iddialarında daha da ileri gitmek için tweet dizilerini kullandı.

Musk, son günlerde CNN, Mashable, The New York Times ve The Washington Post muhabirlerinin hesaplarını yasakladığı için geniş çapta eleştirilmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU