Marvel'ın Faz 5'te öldürebileceği 7 kritik karakter

Faz 5, 17 Şubat’ta vizyona girecek Ant-Man ve Wasp: Quantumania’yla başlıyor

Anthony Mackie'nin hayat verdiği Sam Wilson, Steve Rogers'tan kalkanı devralarak yeni Kaptan Amerika oldu (Marvel)

Marvel, 17 Şubat'ta vizyona girecek Ant-Man ve Wasp: Quantumania'yla (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) Faz 5'e geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Şimdiye kadar Black Widow (Scarlett Johansson), Iron Man (Robert Downey Jr.) ve Vision (Paul Bettany) gibi çeşitli süper kahramanlara veda eden Marvel Sinematik Evreni (MSE) May Parker (Marisa Tomei), Ramonda (Angela Bassett) ve Odin (Anthony Hopkins) gibi bazı yardımcı karakterlere de son verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel'ın, Thunderbolts ve Secret Invasion gibi projelerle keşfedilmemiş bölgelere gireceği bu fazda da bazı karakterlere veda etmesi bekleniyor.

Screen Rant, Faz 5'te ölebilecek 7 Marvel karakterini derledi:

Drax

Yönetmen James Gunn, Galaksinin Koruyucuları 3'le (Guardians of the Galaxy Vol.3) mevcut karakter kadrosuna bir son vermeyi planlıyor. Hangi kahramanın öleceği belli olmasa da Drax, en olası adaylardan biri.
 

Drax
(Marvel)


Zira karakteri canlandıran Dave Bautista, filmin çekimlerin bitmesinin ardından Drax'e veda ettiğini açıklamıştı.

Rocket Raccoon

5 Mayıs'ta beyazperdeye gelmeye hazırlanan Galaksinin Koruyucuları 3'te, Rocket Raccoon'un kökenleri MSE'de ilk kez keşfedilecek. Screen Rant bu durumun, karakterin ölümünün bir işareti olabileceğini yazdı.
 

Rocket Raccoon
(Marvel)


Yönetmen Gunn da geçen ay yaptığı açıklamada Rocket Raccoon'u diğer karakterlerden daha çok sevdiğini ve üçüncü filmin onun hakkında olacağını söylemişti.

Hank Pym

Michael Douglas'ın hayat verdiği Hank Pym, Ant-Man serisinin önemli bir parçası oldu. Ancak karakterin hikayesi, Ant-Man ve Wasp: Quantumania'da son bulacakmış gibi görünüyor.
 

Hank Pym
(Marvel)


Marvel, Thor: Ragnarok'ta Odin ve Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'taki (Spider-Man: No Way Home) May Parker gibi önemli yardımcı karakterleri, duygusal gerilimi yükseltmek için öldürdü. Screen Rant, Pym'in de Quantumania için benzer bir sonla karşılaşabileceğini belirtti.

Janet van Dyne

Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) da tıpkı Hank Pym gibi Ant-Man'in hikayesinde kritik bir yere sahip. Karakterin kaybolmasının etkisi, ilk iki filmde büyük rol oynarken dönüşü de hikayenin önemli başlıklarından biri oldu.
 

Janet van Dyne
(Marvel)


Dyne Quantumania'da ölürse, ana karakterler üzerinde başka bir etki daha yaratabilir. Ayrıca ölümü, Marvel'ın yeni kötüsü Kang the Coınqeror'a (Jonathan Majors) bağlanabilir.

Ghost

Thunderbolts, Marvel'daki farklı türdeki süper güçlü karakterleri bir araya getirmeye hazırlanıyor. Screen Rant, 26 Temmuz 2024'te vizyona girecek filmin Suicide Squad'a benzediğini yazdı.
 

Ghost
(Marvel)


"Bu tür kahramanlara sahip olmak, karakter ölümleri getirebilir" diyen internet sitesi, Hannah John-Kamen'in canlandırdığı Ghost'un yaşamını yitirebileceğini yazdı.

Red Guardian

2021 yapımı Black Widow'da kızları Natasha ve Yelena'yla (Florence Pugh) tekrar ilişki kurmaya çalışan karakter, Thunderbolts'la tekrar MSE hayranlarıyla buluşacak.
 

Red Guardian
(Marvel)


Filmde Yelena'nın da olması, ikilinin karmaşık aile ilişkililerinin keşfedilmesi ve duygusal bir an için Red Guardian'ın (David Harbour) ölümünün görülmesi ihtimalini akıllara getiriyor.

Talos

İlk kez 2019 tarihli Captain Marvel'da tanışan Nick Fury (Samuel L. Jackson) ve Talos, ilkbaharda yayımlanması planlanan dizi Secret Invasion'da tekrar bir araya geliyor. Ben Mendelsohn'ın hayat verdiği Skrul lideri, MSE'nin en sevilen karakterlerinden bir konumunda.
 

Talos
(Marvel)​​​​​​​


Screen Rant, dizide meşhur süper kahramanların olmadığını ancak karakterlere dair önemli anlarla bu eksikliğin telafi edilebileceğini yazdı.Talos'a duyulan sevgi de karakterin dizide ölme ihtimalini artıyor.

Skrulların saygı duyduğu ve Fury'nin müttefiki olan Talos'un ölümünün dizinin yanı sıra Faz 5 üzerinde de büyük etkisi olabilir.



Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU