Netflix kullanıcıları Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven'in Elon Musk'ı anlattığını düşünüyor

Gizemli cinayet filminin devamı, şimdi dijital yayın platformunda

Edward Norton, Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven'de (YouTube)

Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven (Glass Onion: A Knives Out Mystery), nihayet Netflix'te yayımlandı ve izleyiciler gerçek dünyayla esrarengiz bir benzerlik tespit ettiklerini düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rian Johnson'ın katil kim türündeki popüler 2019 yapımı Bıçaklar Çekildi'nin (Knives Out) devam filminde Daniel Craig, usta dedektif Benoit Blanc rolüyle geri dönüyor.

Craig, Blanc'ı bir Yunan adasında yepyeni bir gizemin ortasına yerleştiren devam filmi için Bıçaklar Çekildi'den geri dönen tek oyuncu.

Filmde Edward Norton, gizemli bir cinayet oyunu için bir grup arkadaşını özel adasına davet eden teknoloji milyarderi Miles Bron'u canlandırıyor ve Bron'un hayatı gruptaki biri tarafından tehdit ediliyor olabilir.

The Independent'tan Annabel Nugent'ın da aralarında bulunduğu eleştirmenler, Norton'un karakterini Tesla'nın tartışmalara yol açan kurucusu Elon Musk'a benzetti ve görünen o ki bu benzerlik izleyicilerin gözünden kaçmadı.

Filmin hayranları sosyal medyayı Miles Bron'u Musk'a benzeten yorumlarla doldurdu.

Bir kişi, "Elon, seni o yeni filmde, Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven'de gördüm! Muhteşem Performans!" diye espri yaptı.

Başka bir kullanıcıysa, "Gizemli Bir Serüven'i beğendim ama birilerinin sırf Elon Musk'ı alt etmek için koca bir film yapacak kadar ona kızması bana komik geliyor" yazdı.

Bir diğer kişi de "Yani #GizemliBirSerüven aşağı yukarı son iki yılda çekildi. @rianjohnson ve @EdwardNorton 2022'nin sonlarındaki @elonmusk'ı nasıl bu kadar mükemmel yansıttı?" diye sordu.

Başka bir hayransa "Sizce Elon Musk, Gizemli Bir Serüven'in kendisi hakkında olduğunu biliyor mudur?" yazdı.

Diğerleriyse Musk'la olan benzerliklerin kasıtsız olduğunu öne sürdü.

Bir kişi, "Rian Johnson'ın karışık parçalardan bir tür prototip milyarder karakteri yaratmaya çalıştığını ve yine de bu yıl bir şekilde geriye giden Elon Musk'ın, karakteri tam olarak yansıtmasını takdir etmek için daha fazla kişinin Gizemli Bir Serüven'i izlemesi gerekiyor. Kıkır kıkır güldürüyor bu beni" yazdı.

Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven, şimdi Netflix'te yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU