Cate Blanchett: Guillermo de Toro filminde her rolü oynarım

Bu, yeni filmi Pinokyo'da ciyaklayan bir animasyon maymunu seslendirmek anlamına gelse bile

(AFP)

Cate Blanchett'in sinemacı Guillermo del Toro'ya duyduğu hayranlık gerçekten eşsiz.

Halihazırda büyük beğeni toplayan Avustralyalı oyuncu, Del Toro'nun 2021 yapımı gerilim draması Kabus Sokağı'nda (Nightmare Alley), Carol'dan eski rol arkadaşı Rooney Mara ve Bradley Cooper'la birlikte ilk kez bir Del Toro filminde rol almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak görünüşe göre bu başrol Blanchett'ın Del Toro'nun yaratıcı dehasına duyduğu arzuyu tatmin etmedi. Aksine, oyuncunun iştahı daha da arttı.

Blanchett şimdi Del Toro'nun eleştirmenlerin beğenisini kazanan stop motion türündeki en yeni fantastik/müzikal filmi Pinokyo'da (Pinocchio) yer alıyor.

Ancak derin ve buğulu sesiyle, örneğin Gepetto'yu seslendirmek yerine bu sesi tamamen bırakarak, ciyaklayan maymun Spazzatura'yı seslendirdi ki bunun "çöp" kelimesinin İtalyanca çevirisi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Ödüllü yönetmen bir kamera arkası videosunda bu "sürpriz" oyuncu seçiminin nasıl gerçekleştiğini anlattı:

Kabus Sokağı'nı çekiyorduk. Cate Blanchett'la o kadar iyi vakit geçiriyorduk ki "Bana Pinokyo'da bir rol vermelisin" dedi.

 

Pinokyo'dan Spazzatura
Pinokyo'dan Spazzatura (Netflix)​​​​​​​


Ünlü sinemacı, "Ben de 'Geriye bir tek maymun rolü kaldı' dedim" diye gülerek anlattı. Blanchett ise Del Toro'nun sözünü tamamlayarak "Ben de 'Her şeyi yaparım' dedim. 'Senin için bir filmde kalem rolünü bile oynarım' dedim" diye konuştu.

Del Toro'ya göre, Blanchett'a Spazzaturo'nun sırık gibi ve yarı dengesiz görünümlü karakterinin tasarımlarını gösterdikten sonra Blanchett, "Sanırım bu benim ruh hayvanım" demiş.

Yani, Blanchett'a birkaç maymun gürültüsü sekansı dışında çalışacak pek bir şey verilmemiş olsa da o en azından mutlu. Ayrıca Blanchett'ın nevrotik ve sorunlu şef Lydia Tár'a ara vermeye ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu başkası ancak hayal edebilir.

Hem belki de haklıdır. Ne de olsa, The Independent'ın 4 yıldızlı eleştirisinde Adam White, Del Toro'nun "güzel kabusvari vizyonuna" "etkileyici, hassas ve görkemli" olduğu için övgüde bulunmuştu.

Kim film büyüsünün bir parçası olmak istemez ki?

Pinokyo, Netflix'te izlenebilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU