ABD'de yanlışlıkla atılan e-postalarda 9 milyon kişiye öğrenim kredisi borçlarının affedildiği söylendi

Eğitim Bakanlığı'ndan gelen e-postaların, Joe Biden'ın öğrenim kredisi affına başvuran kişilere gönderildiği bildirildi

25 Ağustos 2022'de Beyaz Saray'ın önünde düzenlenen yürüyüşte bir aktivist, öğrenci borçlarını sildiği için Joe Biden'a teşekkür eden bir döviz tutuyor (AFP)

Yaklaşık 9 milyon kişi, öğrenci kredilerinin affedildiğini yanlışlıkla bildiren e-postalar aldı.

CNN'in haberine göre, Eğitim Bakanlığı'ndan e-postaları alan borçlular, şimdi durumu açıklığa kavuşturan yeni mesajlar almaya başladı.

E-postalar, ABD Başkanı Joe Biden'ın borç hafifletme programı kapsamında öğrenim kredilerinin affedilmesi için başvuruda bulunan kişilere geçen ay gönderilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray'ın programı şu anda federal mahkemeler tarafından engellenmiş durumda ve başvurular alınmış olmasına rağmen henüz hiçbiri onaylanmadı ya da reddedilmedi.

E-postanın konu satırında hata yapılmış olsa da borçlunun başvurusunun alındığını teyit eden e-postanın gövdesi doğruydu.

Salı günü gönderilen ve haber kanalı tarafından ulaşılan bir e-postada, "Bir sağlayıcı hatası nedeniyle, kısa süre önce konu satırında tek seferlik Öğrenim Kredisi Borcu Yardım Planı başvurunuzun onaylandığını belirten bir e-posta aldınız. Konu satırı hatalıydı" ifadeleri yer aldı.

CNN, dış sağlayıcı Accenture Federal Hizmetleri'ndeki insan hatasının ilk yanlış e-postanın gönderilmesine neden olduğunu belirtiyor.

Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, "borçlularla açık ve doğru şekilde iletişim kurmanın en önemli öncelik olduğunu" ve sağlayıcıyla görüştüklerini söyledi.

ABD Yüksek Mahkemesi, Biden yönetiminin programıyla ilgili sözlü argümanları şubatta dinleyecek ve kararın haziranda verilmesi bekleniyor.

Beyaz Saray, milyonlarca borçluya 10 bin dolara kadar kredi affı sağlamak isterken, Pell bursu alanlarda bu miktar 20 bin dolara kadar çıkacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU