Özel jet şirketi, faturaları ödemeyen Twitter'a dava açıyor

Uçuşlar, Elon Musk'ın sosyal medya şirketini satın almasından bir gün önce gerçekleşti

(Reuters)

Bir özel jet şirketi, Elon Musk'ın Twitter'ı devralmasından önce yapılan uçuşlar için sosyal medya platformuna dava açıyor fakat platformun 200 bin dolardan fazla uçuş ücreti ödememe tutumunda kararlı olduğu bildirildi.

Business Insider'ın haberine göre Private Jet Services Group (PJS), Twitter'ın eski baş pazarlama sorumlusu Leslie Berland ve bir başka çalışanının 26 ve 27 Ekim tarihlerinde New Jersey ve San Francisco arasında gerçekleştirdiği iki uçuş için sosyal medya platformuna dava açıyor.

Söz konusu uçuşlar, Musk'ın sosyal medya platformunu satın almak üzere resmen anlaşmaya varmasından bir gün önce gerçekleşmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bloomberg'e göre Berland, Musk'ın şirket personelinin yaklaşık yarısının işine son vermesiyle kasımda işten çıkarıldı.

PJS, ABD New Hampshire Bölge Mahkemesi'nde, fiili sözleşmenin ihlal edildiği iddiasıyla şirkete dava açtı.

Özel jet şirketi, Twitter'ın uçuşun faturasını hiç ödemediğini iddia ediyor. The Hill'e göre şirket, Twitter'a ilk uçuş için 103 bin 850 dolar, ikinci uçuş içinse 98 bin 875 dolar fatura kesti. Uçuşlar için ödemelerin sırasıyla 2 ve 3 Kasım'da yapılması gerekiyordu.

Twitter'ın küresel stratejik tedarik başkanı Marty O'Neil, 16 Kasım'da PSJ'ye bir e-posta göndererek şirketin masraflardan "sorumlu olmadığını" iddia etti. O'Neil, sadece "belirlenmiş temsilcilerin" PJS aracılığıyla uçuş rezervasyonu yapmalarına izin verildiğini söyledi.

Uçuşa katılan çalışanlardan Taylor DeLorenzo, O'Neil'a uçuşları Twitter'ın o zamanki CEO'su Parag Agrawal'ın onayladığını söyledi.

Davaya göre DeLorenzo, O'Neil'a gönderdiği bir e-postada "Uçuş, anlaşmanın yapıldığı hafta acil bir ihtiyaçtı ve Leslie, Twitter'dan doğrudan Elon'la irtibat kuran ana kişiydi" dedi:

Ek olarak, bundan önceki tüm PJS işlemlerini onaylıyordum; hepsi de Twitter'ın aşağıdaki gerekliliklerden hiç bahsetmeden veya sorun çıkarmadan ödediği işlemler. Sadece ek bağlamı paylaşmak istedim.

O'Neil "bağlamı anladığını" fakat "yeni yönetimin bu konuda sağlam durmak istediğini ne kadar vurgulasa az olduğunu", yani şirketin uçuşlar için ödeme yapmayacağını söyleyerek yanıt verdi.

Davada, sosyal medya şirketinin "atanmış temsilcilerinin" PJS aracılığıyla uçuş rezervasyonu yapmasına izin veren bir anlaşması olduğu ancak özel jet şirketinin Twitter'ın "bu sürece her zaman uymadığını" öne sürdüğü iddia ediliyor.

Buna "belirlenmiş temsilciler" dışındaki kişilerin uçuş rezervasyonu yapmasına izin vermenin de dahil olduğu bildiriliyor.

PJS, uçuşların "PJS'nin ödeme beklemesini makul kılan koşullar" dahilinde olduğunu savunuyor ve Twitter'ın sözleşmelerini ihlal ettiğini öne sürüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU