James Cameron: Marvel, Avatar'ın yanına bile yaklaşamaz

Cameron, daha önce de Marvel ve DC karakterlerine yönelik eleştirilerini dile getirmişti

James Cameron, Avatar: Suyun Yolu'ndaki (Avatar: The Way of the Water) görsel efektlerin hayranları büyüleyeceğinden emin.

Hatta yönetmen, Marvel'ın hareket yakalama ve duygusal yüzler yaratma söz konusu olduğunda "yanlarına bile yaklaşamadığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ComicBook.com'a konuşan Cameron'a, 2009'da ilk Avatar'ın gösterime girmesinden bu yana süper kahraman filmlerinde yaşanan patlamanın görsel efektler (VFX) açısından çıtayı yükseltip yükseltmediği soruldu.

Cameron, "Açıkçası, büyük çizgi roman filmleri sektörün hacmini artırıyor" diye yanıt verdi:

Teknikteki yükselen dalga herkesin seviyesini birlikte yükseltiyor. Size daha kaliteli sanatçılar, daha fazla araç, [kullanabileceğiniz] eklenti ve kod sağlıyor. Dışarıda kod yazan daha yetenekli insanlar var.

WETA Digital'deki (Peter Jackson'ın ortak kurucularından olduğu Yeni Zelandalı efekt şirketi) ekibimiz sürekli olarak yeni işe alımlar yapıyor ve bunlar bu havuzdan çıkıyor, dolayısıyla her şeyi geliştiriyor. Yani, şu anki adıyla WETA FX en iyisi. Değil mi?

Yönetmen şöyle ekledi:

Industrial Light & Magic (Marvel'ın kullandığı George Lucas'ın efekt şirketi) harika işler çıkarıyor ama konu bizim yaptığımız türden duygusal yüz işlerine gelince... Thanos mu? Hadi ama. Bu kadar da olmaz. Siz [Avatar: Suyun Yolu'nu] izlediniz. Yanına bile yaklaşamaz. WETA'nın yaptığı buydu.

Cameron daha önce Marvel ve DC film karakterlerini beğenmemesinden söz etmişti.

Cameron, The New York Times'a, "Bu büyük, muhteşem filmlere baktığımda, Marvel ve DC sizden söz ediyorum, karakterlerin kaç yaşında olduğu önemli değil, hepsi üniversitedeymiş gibi davranıyor. İlişkileri var ama aslında yok" demişti.

Çocukları var diye asla emekliye ayrılmıyorlar. Kök salmamızı sağlayan ve bize güç, sevgi ve bir amaç veren şeyler? Bu karakterler bunları yaşamıyor ve bence film yapmanın yolu bu değil.

Suyun Yolu, bu hafta Londra galasında filmin ön gösterimine tanıklık etme fırsatı bulan gazetecilerden övgü dolu eleştiriler aldı.

Film, 16 Aralık'ta üç boyutlu olarak sinemalarda gösterime girecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU