6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi soruşturmasında istenen cezalar belli oldu

Şüpheliler 22 Mayıs'ta hakim karşısına çıkacak

Fotoğraflar: BirGün

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesine ilişkin iddianame kabul edildi.

H.K.G. 6 yaşından beri Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğradığını belirterek Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. H.K.G. dilekçede cinsel ilişkinin kendisine Kadir İstekli tarafında oyun olarak gösterildiğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

H.K.G.'nin cinsel istismarı ispatlamak için kayıt altına aldığı konuşmaları da bilirkişi raporu ile birlikte dosyaya sunuldu. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Kadir İstekli hakkında "Çocuğun cinsel istismarı" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarının zincirleme halde işlenmesinden dolayı artırım uygulanarak 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Baba Yusuf Ziya Gümüşel  ve anne Fatıma Gümüşel hakkında "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler 22 Mayıs tarihinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

HSK inceleme başlattı

Öte yandan istimar şikayeti üzerine daha önce  takipsizlik kararı veren savcı hakkında Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından inceleme başlatıldı.

Hiranur Vakfı internet sitesini kapattı

Önce Gümüşel'in adını sitesinden kaldıran Hiranur Vakfı internet sitesini ve Twitter hesabını kapattı.

İnternet sitesine girildiğinde ise logo altında, "Sitemiz hacklenmiştir" iddiası yer alıyor. 

İddia, "Tarafımızdan kontrol sağlandıktan sonra tekrar yayına alınacaktır. Lütfen yanlış ve maksatlı bilgilere itibar etmeyiniz" ifadeleriyle devam ediyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU