Öğrenme güçlüğü çeken 18 yaşındaki genç ABD'de belediye başkanı seçildi

Jaylen Smith, ABD'nin en genç siyah belediye başkanı oldu

Ocakta yemin ettikten sonra görevine başlayacak Smith, mayısta Earle Lisesi'inden mezun olmuştu (NBC News / Jaylen Smith)

ABD'nin Arkansas eyaletinde 18 yaşındaki Jaylen Smith, ülkede belediye başkanı seçilen en genç siyah yurttaş oldu.

Demokrat Smith, Earle kasabasında salı günü düzenlenen seçimleri 218 oyla kazandı. Rakibi Nemi Matthews Sr. ise 139 oy aldı.

Smith, seçim kampanyası boyunca Arkansas'taki Little Rock kasabasının belediye başkanı ve Afrikalı Amerikan Belediye Başkanları Birliği'nin yöneticisi Frank Scott Jr.'dan destek aldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scott Jr. açıklamasında Smith'in ülke tarihinde seçilen en genç siyah belediye başkanı olduğuna dikkat çekerek, kendisini kutladı.

Belediye başkanlığı görevini sürdürürken Arkansas Üniversitesi'nde eğitimini de tamamlamayı planladığını belirten Smith, kasabadaki güvenliği artırmayı, toplu taşıma sistemini geliştirmeyi ve istihdam yaratmayı hedeflediğini söyledi.

Smith, "Birisi bana sırf 'Hayır' dedi diye vazgeçmem. Her zaman size 'Evet' diyecek biri vardır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Smith, öğrenme güçlüğünden mustarip olduğunu ama bunun kendisini engellemesine izin vermediğini de söyledi.

Smith, "Ünlü olmak için adaylığımı koymadım. Seçimlere, yaşadığım topluluğa destek olmak ve onların ilerlemeleri gereken yönde mesafe katedebilmelerini sağlamak için aday oldum" dedi.

2015'te de 18 yaşındaki beyaz yurttaş Michael Sessions, henüz liseyi bitirmeden Michigan eyaletindeki Hillsdale kasabasının belediye başkanı olmuştu.



Independent Türkçe, BBC, CNN, The Hill

DAHA FAZLA HABER OKU