Elon Musk'ın hayranı, Twitter'ın önünde kamp kurdu: Sadece sarılmak istiyor

Fidias Panayiotou SpaceX tesisinden Twitter merkezine gitti

Fidias Panayiotou'nun YouTube’da 1 milyondan fazla abonesi var (TikTok/fidias0)

YouTuber Fidias Panayiotou, hayranı olduğu Elon Musk'a sarılmak için nöbet tutuyor. Önce ABD'nin Teksas eyaletindeki SpaceX tesisinde kamp kuran Panayiotou, artık Twitter'ın San Francisco'daki merkezinin önünde bekliyor. 22 yaşındaki YouTuber, macerasını TikTok'tan paylaşıyor.

Panayiotou konuyu ilk kez 8 Ekim'de takipçileriyle duyurdu. Geçen sene 99 ünlüyle sarıldığı bir video yaptığını belirten YouTuber, 100. kişinin "bütün dünyadaki en gözde insanı Elon Musk" olmasını istediğini söyledi.
 

@fidias0 Day 1 of trying to give elon musk a hug! #hugelon #elonmusk original sound - Fidias


Musk'ın bir entelektüel olduğunu ve doğruları konuştuğunu savunan sosyal medya fenomeni, SpaceX tesisi önündeki nöbetine 21 Ekim'de başladı.

Nöbeti sırasında Örümcek Adam kostümü giyen ve bir grup insanı "Fidias'a sarıl" yazacak şekilde dizen Panayiotou, 16 Kasım'da paylaştığı videoda özür diledi.

Panayiotou, takipçilerinden Musk'ın annesi Maye Musk'ın sosyal medya hesaplarına "Oğluna söyle YouTuber'a sarılın" tarzında ifadeler yazmalarını istediğini ancak bunun ikiliyi rahatsız ettiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zira Maye Musk 15 Kasım'da YouTuber'ın Instagram paylaşımına bir yorum attı. Anne Musk, Panayiotou'yu "kötü niyetli" olmakla suçlarken çok sayıda mesaj gelmesinden şikayet etti.

Maye Musk'ın konu hakkındaki bir tweet'ine Elon Musk da emojiyle yanıt verdi.

Musk ailesine rahatsızlık vermek istemediğini söyleyen ve özür dileyen Panayiotou, işinsanına sarılma isteğine devam etti.

22 Kasım'daki videosunda San Francisco'daki Twitter merkezine gitmeye karar verdiğini belirten YouTuber, sorun çıkarmak istemediğini sadece Musk'a sarılmak arzuladığını belirtti.

Sosyal medya fenomeni, 37. gün videosunda Twitter güvenliğinin polisi aradığını belirterek kolluk kuvvetleriyle konuşmasını paylaştı. Polis memuru, Panayiotou'yu uyararak binaya girerse yakalanacağını ifade etti.
 

@fidias0 Day 39 of trying to give elon musk a hug #elonmusk #hugelon #twitter original sound - Fidias


Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları, Panayiotou'nun davranışlarını eleştirdi. Panayiotou'nun rahatsız edici olduğu ve yapılanın Musk'ı taciz ve takip etmek olduğu savunuldu.

YouTuber ise buna cevaben Musk'ın, Tesla isim hakkının nasıl alındığını anlattığı anları paylaştı. Musk şöyle konuşmuştu:

Şirketteki en kibar kişiyi, adamın kapısında en azından bizimle konuşana kadar oturması için gönderdik ve adam sonunda evet dedi.

Panayiotou dün paylaştığı videoda Tesla ve SpaceX CEO'sunun korumalarından biriyle görüştüğünü açıkladı. Korumanın, kendisine Musk'a sarılamayacağını çünkü bu gerçekleşirse çok sayıda kişinin Twitter'ın önüne gelip Musk'tan talepten bulunacaklarını söylediğini aktardı.

Buna rağmen vazgeçmeyen Panayiotou bugün paylaştığı videodaysa kendisine destek için bir arkadaşının yanına geldiğini belirtti.

YouTuber, Insider'a yaptığı açıklamada buna "ölene kadar" devam edeceğini söyledi. Bunun "sinir bozucu" olduğunun farkında olduğunu kaydeden Panayiotou, "Sevgimi göstermek için yapıyorum" dedi.

 

Independent Türkçe, Insider

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU