Yanlışlıkla attığı elmas yüzükleri 20 ton çöpün arasında buldu

"Samanlıkta iğne aramak gibiydi"

Kevin Butler çöp aktarma istasyonundaki çalışanlara pizza ısmarladı (Dennis Senibaldi)

ABD'de eşinin elmas yüzüklerini çöpe atan adam, mucizeyi başardı. New Hampshire eyaletinde yaşayan Kevin Butler, 20 ton çöpün arasından yüzükleri buldu.

Cindy Butler, bir nişan yüzüğü ve bir alyans olmak üzere iki mücevherini, 23 Kasım'da temizlemiş, kurumaları için peçeteye sarmış ve mutfak tezgahına bırakmıştı.

Kevin Butler ise peçeteleri aynı gün çöpe attığını ve çöpü aktarma istasyonuna götürdüğünü söyledi. Bölgede halk kendi çöplerini teslim edebiliyor ya da alınması için ödeme yapıyor. Cindy Butler kısa süre sonra yüzüklerini aramaya başlayınca eşi, takıların çöpte olabileceğini fark etti.

"Kaybolduklarını düşündüm" diyen Kevin Butler, hızla çöp aktarma istasyonuna gitti.
 

Yüzük
Yüzük arayışı yaklaşık 30 dakika sürdü (Kevin Butler)


Şükran Günü'nden hemen önce en yoğun zamanını yaşayan istasyonda çöp torbalarıyla dolu yığınlar arasında yüzüğünü nasıl bulacağını düşünen Butler'ın imdadına istasyonun yöneticilerinden Dennis Senibaldi yetişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güvenlik kamerası görüntüleri incelenince Butler'ın çöp torbasını attığı yer belirlendi. Söz konusu torbayı çöp yakma fırınına götürecek araç kıl payı yakalandı.

İkili böylece Butler'ın bıraktığı gri saplı beyaz renkli çöp poşetini aramaya koyuldu. Butler, kereviz sapları sayesinde çöp poşetini bulduklarını belirtti:

Kerevizi, yoğurt kaplarını ve orada olduğunu bildiğim şeyleri görebiliyordum. Doğru çöp torbasına baktığımızı biliyordum.

Bu esnada olanları görev diğer işçiler de araçtaki 20 ton çöpe el atıp yardım etmeye başladı.

En sonunda Senibaldi, çöp torbasının dibinde yüzükleri buldu. "Samanlıkta iğne aramak gibiydi" diyen Butler sözlerini şöyle sürdürdü:

Aklımı kaybettim. Senibaldi'ye kocaman sarıldım.

Senibaldi ise ilk geldiğinde Butler'ın "biraz çılgın gibi" gözüktüğünü söyledi:

Stresli olduğunu gözlerinde net şekilde görebiliyordum. Yüzükler, kendisi ve eşi için çok anlamlı olmalıydı.

Yönetici daha önce de benzer olayların yaşandığını belirtti. Şimdiye kadar başka elmas yüzükler, 4 bin dolar değerindeki takım elbise ve 10 bin dolar nakit para için gelindiğini ve çöpte bunların hepsini bulduklarını ifade etti.

 

Independent Türkçe, The Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU