Kruvaziyerden düşüp denizde 15 saat mahsur kaldı: "Dal kemirdim, bir canlıya tekme attım"

"Tek görebildiğim bir yüzgeçti"

James Michael Grimes'ın bindiği Carnival Valor, ABD'nin New Orleans kentinden Meksika'nın Cozumel adasına gidiyordu (AP/Arşiv)

Meksika Körfezi'nde kruvaziyerden düşen ve saatlerce suda kaldıktan sonra kurtarılan adam yaşadıklarını anlattı. James Michael Grimes, ABC kanalıyla dün yaptığı röportajda "denizdeki bir canlıyla" mücadele ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grimes, ailesiyle bindiği Carnival Valor adlı gemiden 23 Kasım'da düşmüştü. Denizde 15 saatten fazla kalan talihsiz adam, yakınından geçen yük gemisi mürettebatının ABD Sahil Güvenliği Teşkilatı'na haber vermesinin ardından kurtarılmıştı. Gemideki kız kardeşi, Grimes'ın 23.00 sularında tuvalete gitmek için yanından ayrıldığını söylemişti.

ABD'li adam kız kardeşine tuvalete gideceğini söylediğini ve bunun ardından gözünü okyanusta açtığını belirtti.
 

James Michael Grimes
James Michael Grimes, gemiye 18 yakınıyla binmişti (ABC)


Sarhoş olmadığını öne süren Grimes bunun ardından su üstünde kalmaya çalıştığını, "kurtulmaya kararlı olduğunu" ifade etti:

Hayatımın böyle sonlanacağını hiç kabullenmedim.

Kafa karışıklığı ve yorgunlukla mücadele ettiğini açıklayan 28 yaşındaki Grimes, bir deniz canlısıyla mücadelesini de şöyle anlattı:

Çok hızlı bir şekilde bana doğru geldi. Suyun altına girdim ve onu görebildim. Köpekbalığı değildi, sanmıyorum. Ama daha çok düz bir ağzı vardı. Gelip bir bacağıma çarptı. Ben de diğer bacağımla ona tekme attım. Beni korkuttu. Ne olduğunu bilmiyordum. Tek görebildiğim bir yüzgeçti.

Grimes saatler geçtikçe enerji için su üstünde duran nesneleri yemeye karar verdiğini ve "bambuya benzeyen" bir sopayı çiğnediğini kaydetti:

Ağzıma tuzlu su dışında bir çeşit tat verdi.

Ailesi, Grimes'ın kaybolduğunu ertesi gün öğle saatlerinde bildirdi. Gemi de ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı'yla temasa geçti. Bunun ardından Meksika Körfezi'ndeki bütün gemilere uyarı gönderildi.
 


Grimes, bir yük gemisi gördüğünü ve ona doğru yüzdüğünü söyledi. Gemi mürettebatı da Grimes'ı görünce Sahil Güvenlik Teşkilatı'nı uyardı. Böylece kurtulan Grimes, şu ifadeleri kullandı:

Aslında Sahil Güvenlik Teşkilatı görevlisine ilk başta 'Üzerimde kıyafet yok' dedim. Çünkü yoktu. Her şeyi çıkarmıştım. ‘Sorun değil' cevabını verdi.

Kurtarıldıktan sonra hastane kaldırılan Grimes'ın hipotermi geçirdiği ve susuz kaldığı açıklandı. Grimes ayrıca su yüzeyinde saatlerce hareket ettiği için yaklaşık 9 kilo verdiğini iddia etti.

Yaşadıklarının kendisini değiştirdiğini belirten adam, ileride tekrar gemi yolculuğu yapabileceğini de sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, CNN International, New York Post, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU