Kim Kardashian, BDSM temalı çocuk reklamının ardından Balenciaga'yla ilişkisini "yeniden değerlendiriyor"

"4 çocuk annesi olarak, rahatsız edici görüntüler karşısında sarsıldım"

Lüks giyim markasıyla sık sık işbirliği yapan Kim Kardashian'ın 2021 Met Gala'da giydiği tartışmalı kıyafeti de Balenciaga imzası taşıyordu (AFP)

Kim Kardashian, çocukların yer aldığı tartışmalı yeni oyuncak ayılı reklam kampanyasının ardından Balenciaga'yla ilişkisini "yeniden değerlendirdiğini" açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çok sert tepkiler üzerine tüm platformlardan kaldırılan reklam kampanyasında, BDSM aksesuarları giydirilmiş oyuncak ayıları tutan çocuklar ve bir çocuk pornografisi davasına ilişkin Yüksek Mahkeme kararının görüntüsü yer alıyordu.

Rapçi Kanye West'ten 4 çocuğu olan Skims markasının sahibi, bu kampanya ve Balenciaga'yla gelecekteki ilişkisine dair sessizliğini bozdu.

Kardashian, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "4 çocuk annesi olarak, rahatsız edici görüntüler karşısında sarsıldım" dedi.

Çocukların güvenliği en üst düzeyde tutulmalı ve çocuk istismarını normalleştirmeye yönelik hiçbir girişimin toplumumuzda yeri olmamalı, nokta.

Realite şov yıldızı, "Birkaç gündür sessizliğimi korumamın nedeni, Balenciaga'nın son kampanyasından iğrenmemem veya öfkeden deliye dönmemem değil, bunun nasıl gerçekleşmiş olabileceğini anlamak için ekipleriyle konuşma fırsatı bulmak istememdi" diye ekledi.

Kardashian şu anda "markayla ilişkisini yeniden değerlendirdiğini, bunu da daha en başından hiç yaşanmaması gereken bir şeyin sorumluluğunu üstlenmeye istekli olmalarına ve çocukları korumak için atmalarını beklediği adımlara dayandırdığını" söyledi.

Balenciaga'nın kampanyaları kaldırmasını ve özür dilemesini takdir ediyorum. Kendileriyle yaptığım görüşmeye dayaranak, konunun ciddiyetini anladıklarına ve bunun bir daha asla yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarına inanıyorum.

Balenciaga, kampanyaları için geçen hafta kamuoyundan özür dilemişti.
 


İspanyol markasının açıklamasında, "Tatil kampanyamızın yol açmış olabileceği herhangi bir kırgınlık için içtenlikle özür dileriz" ifadeleri yer almıştı. 

Peluş ayıcıklı çantalarımız bu kampanyada çocuklarla birlikte yer almamalıydı. Kampanyayı derhal tüm platformlardan kaldırdık.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU