2022 Dünya Kupası'nda 32 ülkeden 831 oyuncu boy gösteriyor: Futbolcuların değeri 15 milyar euro

Turnuvada mücadele edecek 831 oyuncunun tahmini transfer değerleri de belli oldu. 32 takımdaki futbolcuların toplam değeri 15 milyar euroyu buldu. En değerli takım İngiltere, en mütevazi ekip Kosta Rika

2022 FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek / Fotoğraf: AA

Katar'ın ev sahipliğinde 20 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası, futbolseverleri 40 gün sürecek bir turnuvayla buluşturdu.

FIFA'nın öncülüğün tarihte ilk kez 1930'da Uruguay'da düzenlenerek başlanan ve 4 yılda bir düzenlenen dünya kupası organizasyonu bu yıl 22. kez düzenlendi. 

Dünya Kupası tarihinde 1938'de Fransa'da düzenlenmesinin ardından 1950'de Brezilya'da gerçekleştiren turnuvaya kadar aradaki 12 yılda gerçekleştirilemedi.

Dünyadan 32 ülkenin yer alacağı turnuvada bu yıl 831 futbolcu boy gösteriyor.

Turnuva organizatörleri, 2022 Dünya Kupası'nı 5 milyar insanın izleyeceğini öngörüyor.

 

 

Futbolseverlerin gözünü çevirdiği turnuva, futbolcular için de vitrin niteliğinde.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), 2022 Dünya Kupası'nda yer alacak futbolcuların tahmini transfer değerlerini, en pahalı ve en mütevazi kadroları raporladı.

Turnuvada yer alacak takımların en değerlisi İngiltere olurken en mütevazi ekibin Kosta Rika olduğu görüldü.

En yüksek tahmini transfer değeri Borussia Dortmund'da forma giyen Büyük Britanyalı Jude Bellingham, en düşük değeri olan ise Keylor Navas ile Almoez Ali oldu.

 

 

En pahalı takım İngiltere

2022 Dünya Kupası'nda mücadele edecek 32 takım arasında tahmini transfer değeri en yüksek ekip 1 milyar 499 milyon euro ile İngiltere oldu.

"Sambacılar" unvanıyla nam salan ve dünya kupaları tarihinin en başarılı ekiplerinden biri olan Brezilya, 1 milyar 455 milyon euro tahmini transfer değeriyle bu alanda ikinci sırada kaldı.

2018 Dünya Kupası şampiyonu apoletiyle turnuvada yer alacak Fransa Milli Takımı, 1 milyar 337 milyon euro ile kürsünün üçüncü basamağında yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Organizsyonu 2010'da zaferle taçlandıran İspanya Milli Takımı, bu turnuvada 1 milyar 201 milyon euro, Cristiano Ronaldo'nun da yer alacağı Portekiz Milli Takımı oyuncuları ise toplamda 1 milyar 154 milyon euro değere sahip.

2014 şampiyonu Almanya ise 1 milyar 20 milyon euro ile rakiplerini takip ediyor.

2022 Dünya Kupası'nın bu konudaki en mütevazi ekibi ise 23 milyon euro ile Kosta Rika.

Güney amerika ülkesini Katar (29 milyon euro), Avustralya (38 milyon euro), Suudi Arabistan (49 milyon euro), İran (53 milyon euro) ve Tunus (57 milyon euro) takip ediyor.

 

 

Gözler Bellingham, Junior ve Mbappe'de olacak

2022 Dünya Kupası'nda yer alacak takımların tahmini transfer değeri en yüksek isimleri de raporda yer aldı.

Kariyerini Borussia Dortmund'da sürdüren Jude Bellingham, en pahalı takım olan İngiltere'de forma giyiyor. 

19 yaşındaki Bellingham'ın transfer değeri 202 milyon euro olarak belirlendi.

Dortmund ile bu sezon 5'i Şampiyonlar Ligi olmak üzere 22 müsabakaya çıkan Bellingham, 9 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

 

 

Bellingham'ın ardından tahmini transfer değeri en yüksek oyuncu Real Madrid'de forma giyen Brezilya Milli Takımı oyuncusu Vinicius Junior geliyor.

22 yaşındaki Junior, bu sezon Real Madrid ile çıktığı 21 maçta 10 gol, 5 asist üretti.

Paris Saint-Germain'de forma giyen Fransız oyun Kylian Mbappe, 185 milyon euro tahmini transfer değeriyle bu isimleri takip etti.

Mbappe, PSG ile çıktığı 20 müsabakayı 19 gol, 5 asistle tamamladı.

 

 

Turnuvanın en pahalı 4. takımı olan İspanya Milli Takımı'nın en değerli futbolcusu Pedri Gonzalez (158 milyon euro), Portekiz'in en pahalısu Ruben Dias (118 milyon euro), Almanya'nın tahmini transfer rakamı en yüksek ismi ise 151 milyon euro ile Jamal Musiala oldu.

Turnuvanın en mütevazi ekibi Kosta Rika'da KEylor Navas ile Katar'dan Almoez Ali 4'er milyon euro ile takımlarının en yüksek tahmini transfer değerine sahip futbolcuları olarak dikkat çekti.

Avustralya'dan Ajdin Hrustic (7 milyon euro), Suudi Arabistan'dan Suud Abdulhamid (5 milyon euro) bu oyuncuları izledi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU