Beyoğlu'ndaki saldırının failinin ifadesi ortaya çıktı: Bankta otururken fotoğrafı çekildi

Ahlam Albashir ifadesinde, bankta oturarak 40 dakika süreyle talimat gelmesini beklediğini, ardından da bombayı bırakıp kaçtığını söyledi

Fotoğraf: AA

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashir (23) ifadesinde, bankta oturarak 40 dakika süreyle talimat gelmesini beklediğini, ardından da bombayı bırakıp kaçtığını söyledi. 

Bankta oturduğu sırada bir başka örgüt mensubunun Albashir’in fotoğrafını uzaktan çekerek “Hacı” kod adlı kişiye gönderdiği ve Albashir’e son talimatın telefonla bu kişi tarafından verildiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ANKA'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne dayandırdığı haberine göre, Ahlam Albashir (23) ifadesinde, bankta oturarak 40 dakika süreyle talimat gelmesini beklediğini, ardından da bombayı bırakıp kaçtığını söyledi. 

Bu arada başka bir örgüt mensubu Ahlam Albashir'in bankta otururken fotoğraflarını çekti. 

Sözkonusu kişi, çektiği fotoğrafları Ahlam Albashir ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Ayn El Arab'tan saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdi. 

Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı kişi, talimatı verince de Ahlam Albashir bombayı banka bıraktı ve kaçtı.

Ahlam Albashir’in, yakalandıktan sonra kendisiyle yapılan ön mülakatta yaşananları bu şekilde anlattığı bilgisi verildi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU