Steve Jobs'ın eski sandaletleri rekor fiyata alıcı buldu

"Steve Jobs dünyayı yalnızca devrim niteliğindeki yenilikleriyle değil, iş liderliği tarzı ve sandalet giyme modasıyla da değiştirdi"

Steve Jobs'un 1970'lerde giydiği sandaletin 60 bin dolara satılması bekleniyordu (AP)

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın açık artırmaya çıkan eski sandaletleri tahmin edilenin çok üzerinde bir fiyata alıcı buldu. Birkenstock marka sandalet, 218 bin 750 dolara satıldı.

ABD merkezli müzayede evi Julien's Auctions satıştan önce nesnenin "çok kullanıldığını" ancak yine de "iyi durumda" olduğunu bildirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2011'de hayatını kaybeden Jobs'ın "ayaklarının izini taşıdığı" belirtilen sandaletlerin, iş insanının mülklerinden birini yöneten Mark Sheff tarafından çöpten kurtarıldığı açıklanmıştı.

Sheff, sandaletlerin eline geçişini 2016'da şöyle anlatmıştı:

Steve mülkünde yaşayarak yardımcı olacak birini arıyordu ve onlar bizdik. Ardından kalan eşyaların bazılarını elimizde tuttuk, bazılarını peyzajcılar ve arkadaşlarla paylaştık ve bazılarını Goodwill'e getirdik. Sonunda elimize geçen koleksiyon oldukça rastgele eşyalardan oluşuyordu.

15 bin dolarlık başlangıç fiyatıyla açılan müzayede, adı açıklanmayan bir kişinin 218 bin dolarlık teklifiyle sona erdi. Anlaşmaya sandaletlerin 360 derece dijital temsilini içeren ve Polygon blok zincirinde basılan bir NFT de dahil edildi. Müzayede evi bunun, bir çift sandalet için ödenen en yüksek miktar olduğunu bildirdi.

Julien's Auctions'ın kurucusu Darren Julien şöyle konuştu:

Steve Jobs dünyayı yalnızca devrim niteliğindeki yenilikleriyle değil, iş liderliği tarzı ve sandalet giyme modasıyla da değiştirdi.

 

Independent Türkçe, CNN International, AP

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU