ABD ve Rusya istihbarat başkanları Türkiye'de… Beyaz Saray görüşmeyi onayladı, Kremlin'den "ABD’nin isteğiyle yapıldı" açıklaması geldi

ABD ve Rusya’nın istihbarat başkanlarının Türkiye’de toplantı yaptığı haberleri ile ilgili iki ülkeden açıklama geldi. Beyaz Saray görüşmeyi doğrularken, Kremlin, "Ne doğrulayabiliriz ne de reddedebiliriz" dedi

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Rus gazetesi Kommersant'ın Rusya ve ABD’den heyetlerin, Ankara'da görüşmeler gerçekleştirdiğini yazdı.

Kommersant'ın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Rus heyetinde Rusya'nın SVR istihbarat teşkilatı başkanı Sergei Naryshkin'nin de yer aldığı ifade edildi.

Kremlin’den sözkonusu haberle ilgili ilk açıklamada Rus heyetin Ankara'da ABD'li yetkililerle görüştüğüne dair haberi ne doğrulayabileceğini ne de reddedebileceği bildirildi.

Beyaz Saray'dan açıklama

Beyaz Saray ise CIA Başkanı William Burns ve Rus mevkidaşının Ankara'da bir toplantı gerçekleştirdiği bildirdi.

Reuters'a konuşan Beyaz Saray yetkilisi açıklamasında, "Burns herhangi bir müzakere gerçekleştirmeyecek. Ukrayna savaşı konusunda herhangi bir anlaşma müzakeresi sözkonusu değil. Burns, Rusya'nın nükleer silah kullanmasının sonuçlarına ilişkin mesaj iletmek üzere Ankara'da bulunuyor" dedi.

Kremlin: Ankara’daki CIA ile Rus istihbaratı görüşmesi ABD’nin isteğiyle yapıldı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ankara’da gerçekleşen CIA ile Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) arasındaki görüşmenin ABD’nin isteğiyle yapıldığını açıkladı.

Peskov, Rus haber ajanslarına yaptığı açıklamada, CIA Direktörü Bill Burns ve SVR Başkanı Sergey Narışkin görüşmesinin, MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştiğini doğruladı.

Görüşmenin içeriğine dair bilgi paylaşmayacağına işaret eden Peskov, “Böyle bir müzakere gerçekten gerçekleştirildi. Müzakereler, ABD tarafının inisiyatifiyle yapıldı” dedi.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU