Ünlü rapçinin korktuğu başına geldi: Yeezy satışları Kanye West'in adı olmadan devam edecek

"Adidas tasarımlar üstündeki tek hak sahibi"

Pek çok marka Yahudi düşmanı söylemleriyle tepki toplayan 45 yaşındaki West'le çalışmayacaklarını duyurmuştu (Reuters)

Alman spor giyim markası Adidas, geçen ay işbirliklerini sonlandırmalarına rağmen Kanye West'le ortak koleksiyonları Yeezy'nin satışlarına ünlü rapçinin imzası olmadan devam edeceklerini duyurdu.

Şirketin mali işler müdürü Harm Ohlmeyer, Adidas'ın halihazırda satışa sunulmuş tüm tasarımlar üstündeki "tek hak sahibi" olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

West'in geçen ay Yahudi düşmanı söylemleriyle gündeme gelmesinin ardından Adidas, tüm Yeezy ürünlerinin üretimini durdurduklarını açıklamıştı.

Öte yandan tüm dünyada çok yüksek fiyatlara satılan Yeezy ayakkabılar, Adidas için önemli bir gelir kapısıydı.

Dün (9 Kasım) düzenlenen mali işler toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ohlmeyer, West'in işbirliğiyle üretilen ayakkabıların haklarının Adidas'ta olduğunu belirtti:

Adidas, var olan ürünlerinin tüm tasarım haklarının tek sahibidir. Bu hakları vakit kaybetmeden, 2023 itibarıyla kullanıma sokmaya niyetliyiz.

Gazetecilerin tasarımlarda ünlü rapçinin yetkisi olup olmadığını gündeme getirmesi üzerine Ohlmeyer, West'in adını kullanmadan bir önceki açıklamasını vurguladı:

Tüm versiyonlar ve renklerin fikri mülkiyeti bize ait.

Bir gazeteci Ohlmeyer'a, West'in desteği olmadan Yeezy ürünlerini satmaya devam etmelerinin şirketin itibarını sarsıp sarsmayacağını sordu.

Ohlmeyer, "Tüm ihtimalleri değerlendiriyoruz. Vakti geldiğinde daha spesifik açıklama yapacağız" dedi.

Adidas, West'le işbirliklerini sonlandırdıklarını açıkladıktan sonra sadece Yeezy satışlarının durmasıyla 247 milyon dolar kaybedeceklerini tahmin ettiklerini söylemişti.

Ohlmeyer, dün yaptıkları açıklamada totalde bu yıl beklenenden 502 milyon dolar daha az gelir elde ettiklerini belirtti.

 

Indepdent Türkçe, Insider, Forbes

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU