Inside Man'in yaratıcısı, beklenmedik esin kaynağını açıkladı

"Grieff her insanın iğrenç şeyler yapabileceğine inanıyor"

Netflix'te yeni yayımlanan BBC dizisi Inside Man, gösterimdeki ilk gününden platformun Türkiye'de en çok izlenen yapımları arasına girdi.

4 bölümlük dizi Britanyalı bir papazla ABD'de idam cezasına çarptırılan bir mahkumun birbiriyle alakasız hayatlarının iç içe geçmesini konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizide bir dizi kötü karar alan Papaz Harry Waitling'in yolu, eskiden kriminoloji profesörü olan ama artık davalara idamını beklediği parmaklıklar arkasından yardım eden Jefferson Grieff'le kesişiyor.

Netflix'te son dönemde gerçek hayattan uyarlanan yapımların popülerleşmesinin ardından Inside Man'in arkasındaki hikaye de merak konusu oldu.

Öte yandan Inside Man'in yaratıcısı Steven Moffat, dizinin tamamen kurgu olduğunu açıkladı.

Ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch'in başrolde oynadığı Sherlock'un da yazarı olan Moffat, Arthur Conan Doyle'un yarattığı ve dünyanın en meşhur dedektiflerinden olan karakterin Inside Man'de etkisi olduğunu söyledi.

Moffat bu etkiyi şöyle anlattı:

Ne tür dedektif hikayeleri yazılmadı diye düşündüm. Doyle, Sherlock Holmes'u yarattığından beri neredeyse tüm dedektifler onun benzeriydi.

Inside Man'de Grieff'i tüm bu dedektiflerden farklı yazmaya çalıştığını belirten Moffat şöyle devam etti:

Grieff herkesin her şeyi yapabileceğini biliyor. İyi veya nazik bazı kişilerin cinayet işlemeyeceği masalına kanmıyor. Her insanın iğrenç şeyler yapabileceğine inanıyor. Hayatta değer verdiği her şeyi kaybetmenin avantajıyla güven duyma illüzyonundan kendisini tamamen soyutluyor.

Mini dizinin oyuncu kadrosunda David Tennant, Dolly Wells ve Stanley Tucci gibi ünlü isimler yer alıyor.

 

Independent Türkçe, HTC, RadioTimes

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU