Millet İttifakı gençleşecek ve güçlenecektir

İsmail Çetin Independent Türkçe için yazdı

Fotoğraf: AA

Millet İttifakı son zamanlarda Hüseyin Baş'ın hamleleri ile isminden daha çok söz ettirmeye başladı. 

BTP lideri Hüseyin Baş çıktığı bir televizyon kanalında, "Halkımız bizim Millet İttifakı'nda olmamızı istiyor. Her platformda '6'lı masada en çok olması gereken kişi sizken neden yoksunuz?' sorusu sıkça sorulmaya başladı. Buradan hareketle halkımız istediği için 'Beni Millet İttifakı'na alın. Almayacaksanız bilelim. Ona göre rotamızı çizelim Halkımıza da dönüp bir cevap vereyim'diyerek alışılagelmiş siyasetin aksine duru ve sade bir siyaset dilinin de doğmasına vesile olarak sıra dışı bir hamle yaptı.

Bu hamleye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gayet zekice ve akıllıca davranarak karşılık verdi.

Hüseyin Baş'ı BTP Genel Merkezinde ziyaret edip davet etmek şartıyla köprü vazifesini üstlenerek güçlü bir ittifakı inşa etmenin dev adımlarını attığını gözlemlemekteyiz.

Konuyu daha iyi anlamak adına kaseti başa sarıp Millet İttifakı'nın kuruluş felsefesine inecek olursak;

Ülkemizin huzur, refah ve kardeşliğini sağlamak için kurulan ittifakı güçlü kılmak adına kuruluş amacına yakın partileri ittifaka alarak iktidar olup ortak bir akılla ülkeyi yönetmekten ibaret olduğunu hatırlatmamızda fayda olduğu kanısındayım.

Bu felsefeyi ön plana çıkararak hareket edecek olursak Hüseyin Baş'ın Millet İttifakı'na güç, kuvvet ve dinçlik katacağı aşikârdır.

Ayrıca ekonominin can çekiştiği ve çözüm bulunamadığı bir dönemde ekonomiye ilaç gibi gelecek olan Milli Ekonomi Modeli tezine sahip bir Millet İttifakı olacaktır.

Gençler arasında rol model olarak yerini alan genç lider Hüseyin Baş'ın popülaritesinin her geçen gün artarak zirveye tırmandığı ortada açık ve seçik görülmektedir.

Bundan dolayı geleceğine yatırım yapan gençler akın akın BTP'ye üye olmaktadır. Böyle diri bir harekâtın ittifaka fazlasıyla güç katacağının altını çizerim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buradan hareketle ittifakı güçlendirmek adına adım atan Hüseyin Baş'a elini uzatan Meral Akşener'in yerinde ve çok hayırlı bir girişime imza attığı ortadadır.

Gelin görün ki tam 12'den vuran bu yerinde hareketten rahatsız olan zihniyetler hem Baş'ı hem de Akşener'i aslı astarı olmayan yaftalamalara maruz bırakarak atılan adımların ne kadar doğru olduğunu ortaya koymuştur.

Bu yaftalamaların merkezinin ise FETÖ hareketinin uyuyan kısmının olduğu konuşulmaktadır.

1997 yılında ülkemizin altını oymak adına dış güçlerin güdümünde başlattıkları fitne harekâtının karşısında duran, hainliklerini ortaya çıkararak ülkemiz üzerine sinsice oynadıkları oyunları bozan merhum Haydar Baş olduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Beyin arşivindeki bilgilerimizi tazeleyerek hatırlayacağımız üzere o dönemde FETÖ'cüler tarafından pervasızca yaftalamalara maruz kalan Merhum Haydar Baş ve Bağımsız Türkiye Partisi'ne gönül verenlerin şu günlerde de aynı kaderi aynı yaftalamalara maruz kalan Hüseyin Baş'ın yaşadığına şahit olmaktayız.

O günle, bugün yapılan yaftalama sözlerinin de kelime kelime aynı olduğunu görmekteyiz.

Görünen o ki ülkemiz için tehdit teşkil eden FETÖ'cülerle çok ciddi bir şekilde menfaatsiz mücadele eden Bağımsız Türkiye Partisi harekâtının ülkemizde söz sahibi olduğu gün uyusalar dahi barınmalarının imkânsız olduğunu çok iyi bildikleri için harekete geçtikleri ortadadır. 

En iyi bildikleri iş fitne uydurmak ve bu konuda da maharetleri dünyaya nam salmış olan FETÖ'cüler Hüseyin Baş hakkında aslı astarı olmayan yaftalamalarla kamuoyunu yanıltacaklarını sandılar ama bütün çabaları boşa çıktı.

Diğer taraftan Hüseyin Baş'ın atılımları ile Millet İttifakı'nın güçleneceğinin farkına varan zihniyetler devreye koydukları köşe yazarlarına talimatla ısmarlama yazı yazdırmaya başladılar. 

Talimatlarla hareket eden sözde köşe yazarları ortak bir dil kullanarak aynı cümlelerle hatta kelimeleri dizmeden rastgele ortaya atılan harflerle Millet İttifakı'nı dağıtmak adına büyük çaba içerisine girmekte sınırları zorlasa da nafile gibi görünüyor.

Hüseyin Baş'ın katılımı ile masa hem gençleşecek, hem de güçlenecektir. Millet ittifakı güçlendikçe diğer kutuplar küçülecektir.

Aynı dil aynı üslup ve tek bir merkezden düğmeye basılınca aynı anda kelimeleri dizmeden rastgele ortaya atılan incir çekirdeğini doldurmayacak cümleler kuran gazeteci demeye bin şahit isteyen kişiler sizi kimsenin gale almadığının altını çizerim.

Oy oranı yüzde 2'ler bandında seyreden, genç, dinamik ve atılımları ve ortaya koyduğu yaklaşımlarla biranda ülkeyi sallayacak bir kabiliyete sahip Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın 6'lı masaya kabulü konusunda olumsuz bir sonucun çıkacağına inanmıyorum. 

Çok küçük oy miktarlarının dahi önemli olduğu bu seçimde Hüseyin Baş'ın Millet İttifakı'na pozitif enerjiyi yükleyeceği aşikârdır.

Ondan dolayı Millet İttifakı aklıselim hareket ederek şahsi menfaatlerini ülke menfaatlerinin arkasına koyarak halkımızın çıkarlarını düşünüp seçimi kazanmak adına Hüseyin Baş'ı saflarına katacaklarına canı gönülden inanıyorum.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU