BTP lideri Hüseyin Baş: Merak Akşener beni aradı, yarın genel merkezde görüşeceğiz

Baş, "Millet İttifakı bugün itibarıyla bize bir yakınlaşma göstermiş oldu diyebiliriz. Yarından sonra süreç daha da netleşecek" dedi

Fotoğraf: Twitter

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Fatih Portakal'ın Youtube kanalına katılarak açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakına katılmalarını Saadet Partisi’nin engellediğini iddia ettiği açıklama ile ilgili konuşan Baş, "Ben dünkü açıklamamda hiç kimseyi hedef göstermek için yapmadım. Olamaz da zaten ama geçmişten gelen bir süreç vardı. Dünkü azıklama bir hedef gösterme açıklaması değildi ama geçmişten beri sürgelen bir süreç vardı. Bunu izah etmenin artık vaktı gelmişti. Çünkü bana kendi çevremizden sosyal medyada, sokağa indiğimde sürekli olarak, “başkan sen Millet İttifakı’na katıl” çağrıları oluyor" dedi.

Saadet Partisi hakkındaki açıklamasının ardından dün Parsi Sözcüsü Birol Aydın’ın “BTP ile bir sorunumuz yok”diye yanıt geldiğini hatırlatan Baş şunları söyledi: 

Beni İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ben abla diye hitap ederim kendisine, beni aradı ve biz yarın genel merkezimizde buluşuyoruz. Bizi ziyerat edecekler kendileri. Millet İttifakı bugün itibarıyla bize bir yakınlaşma göstermiş oldu diyebiliriz. Yarından sonra süreç daha da netleşecek.

6’lı masanın 7’li masa olabileceğini söyleyen Baş, “Yarınki toplantımız Ak Parti’nin yarınki şölenine bir gölge düşürecek. Millit İttifakı muhtemelen yarınki haberlerle birlikte AK Parti’nin bile ötesine geçecek. Millet İttifakı'nın buna ihtiyacı vardı, yani muhalefet bloğunun haber olabilme anlamında iktidarın ötesinde bir haber kabiliyetine ulaşması gerekiyordu. Yarın bizim görüşmemiz muhtemeldir ki Ak Parti'yi bile gölgesinde bırakacak" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU