CHP'lilere "Soylu'ya tehdit" fezlekesi... Ali Mahir Başarır'ın ardından Engin Özkoç'un da dokunulmazlığının kaldırılması istendi

Fezlekeler Adalet Bakanlığı'na gönderildi

Fotoğraflar: AA Kolaj: Independent Türkçe

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında İçişler Bakanı Süleyman Soylu'yu tehdit ettikleri iddiasıyla soruşturma başlatttı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede, Özkoç'un, twitter hesabından 30 Ocak 2022'de yaptığı paylaşıma yer verildi.

Paylaşımda kullandığı ifadelerin, eleştiri sınırlarını aşıp kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek boyutta olduğu, bu nedenle atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu iddia edilen fezlekede, "27. dönem milletvekili Engin Özkoç'un, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve tehdit suçunu işlediğine dair hakkında fezleke tanzimini gerektirir yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasanın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Diğer yandan Ali Mahir Başarır hakkında cuma günü düzenlenen fezlekede ise Edremit Belediyesi'nce 20 Ağustos 2022'de düzenlenen 5. Edremit Kitap ve Kültür Sanat Fuar programındaki konuşmasına yer verildi. 

Şikayete konu beyanların bazı basın-yayın organları ve internet haber sitelerinde de yer bulduğu kaydedilen fezlekede, Soylu'ya yönelik söylemlerle tehdit suçunun yasal unsurlarının oluştuğu öne sürüldü.

Fezlekede şu ifadeler yer aldı:

27. Dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın tehdit suçunu işlediğine dair hakkında fezleke tanzimini gerektirir yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasa'nın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği...

Fezlekeler TBMM'ye ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU