"Musk'ın Twitter'dan kovduğu mühendisleriz" diyen şakacılar medyayı kandırdı

Teknoloji milyarderi, "Birinci sınıf habercilik" diyerek alay etti

Şakacılardan biri elinde Michelle Obama'nın kitabını tuttu (AFP)

İki şakacı ünlü basın organlarını tufaya düşürdü. ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Twitter genel merkezine dün giden iki kişi, Elon Musk'ın şirketi satın almasından sonra kovulan mühendisler olduklarını iddia etti.

CNBC, Bloomberg, Daily Mail ve NBC gibi pek çok basın kuruluşu, ikilinin şakasının ardından sosyal medya platformunda işten çıkarmaların başladığı haberini geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak şakacılardan birinin ad olarak internet şakalarından referans alarak Rahul Ligma'yı seçmesi, sanal alemde şüphe uyandırdı. Diğer şakacı adının Daniel Johnson olduğunu söyledi.

İkili, genel merkezin önünde karton kutular taşıdı ve gazetecilerle görüştü. Ligma, "Bir Tesla aracım bile var. Ben de temiz enerjinin, iklim değişikliğinin ve hatta ifade özgürlüğünün büyük taraftarıyım" ve "Bu, beni demokrasimizin ve ünlülerin vasiliğinin geleceği hakkında endişelendiriyor. Yani Britney olduğunda…" gibi ifadeler kullandı.

ABC7 kanalından Suzanne Phan, mühendislerden birinin Zoom toplantısındayken kovulduğunu iddia etti. 

The Verge ise ikilinin Twitter çalışanı olmadığını doğruladığını açıkladı. Twitter Ürün Müdürü Paul Lee, CNBC'yi eleştirdi:

Büyük bir haber kuruluşunun temel özeni göstermemesi, kriz aktörü şakasına düşmesi ve yeni sahipliğin ilk gününde yanlış bilgilerin yayılmasına neden olması epey ironik. Tek yapmanız gereken bir rozet görmek veya kutularda kuş temalı şeyler aramaktı. Ayrıca Zoom kullanmıyoruz.

Musk da "CNBC'den birinci sınıf habercilik" dedi.
 


Üst düzey yöneticilere "altın paraşüt"

Reuters, Musk'ın platformu ele geçirmesinin ardından CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal ve firmanın üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde'nin görevden alındığını bildirdi.

The Guardian, bu üst düzey yöneticilerin "altın paraşüt" anlaşması kapsamında 122 milyon dolar tazminat kazanacağını kaydetti.

Twitter belgelerine göre Agrawal'a 57,4 milyon, Segal ve Gadde'yse toplamda 44,5 milyon dolar düşüyor.

Kanye West geri döndü

Twitter patronu Musk, Kanye West'in hesabına getirilen yasağın kaldırılmasıyla bir ilgisi olmadığını söyledi. West'in hesabı, Yahudi düşmanı paylaşımlar sebebiyle askıya alınmıştı.

Musk dün yaptığı paylaşımda ünlü rapçinin hesabındaki yasağın devirden önce kaldırıldığını bildirdi.

Teknoloji milyarderi ayrıca yasaklı kişilerin geri dönmelerine izin verileceği iddiasıyla ilgili konuştu. Tesla ve SpaceX CEO'su bunun hemen gerçekleşmeyeceğini ve belirli kriterleri olacağını belirtti.

Platfomdan men edilen kişiler için bir içerik denetleme konseyi kurulacağını duyuran Musk, farklı bakış açılarına sahip kişilerden oluşacak bu grubun hesapların Twitter'a dönüp dönmeyeceğine karar vereceğini ifade etti.

 

Independent Türkçe, TRT World, The Verge, The Guardian, Reuters, ShiftDelete

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU