2023'te reel ücretler Türkiye'de eriyecek, Asya'da artacak

Bazı Ortadoğu ülkelerinde de artış görüleceği hesaplanırken, Arjantin, Sri Lanka ve Türkiye düşüşte başı çekiyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de gençler 22 Ekim'de enflasyon sebebiyle döner fiyatının artmasını protesto etti (Reuters)

Küresel ekonomiyi derinden etkileyen yüksek enflasyon dünya genelinde çalışanların reel ücretini düşürürken, Türkiye gelecek yıl düşüşün en çok yaşanacağı ülkeler arasında gösterildi.

Uluslararası insan kaynakları danışmanlık şirketi ECA International'ın araştırmasına göre, gelecek yıl her üç ülkeden sadece birinde reel ücret artışı bekleniyor.

Enflasyon nedeniyle reel ücretlerin en çok eriyeceği ülkeler şöyle sıralanıyor: Arjantin (yüzde -26,1), Sri Lanka (yüzde -20,5), Türkiye (yüzde -14,4), Gana (yüzde -11,9) ve Pakistan (yüzde -9,9).

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brüt ücret artışından enflasyon oranının çıkarılmasıyla hesaplanan reel ücretin Avrupa'da ortalama yüzde 1,5 düşeceği hesaplanıyor. Yüzde 9'u geçen enflasyon ortamında bu yıl reel ücretin yüzde 5,6 düştüğü Britanya'da gelecek yıl erimenin en az yüzde 4 olması bekleniyor.

Reel ücretin bu yıl yüzde 4,5 gerilediği ABD'de gelecek yıl yüzde 1 dolayında artış yaşanabilir.

Reel ücret artışı beklenen diğer ülkelerse şunlar: Hindistan (yüzde 4,6), Vietnam  (yüzde 4), Çin (yüzde 3,8), Brezilya (yüzde 3,4), Suudi Arabistan (yüzde 2,3), Malezya (yüzde 2,2), Kamboçya (yüzde 2,2), Tayland (yüzde 2,2), Umman (yüzde 2), Rusya (yüzde 1,9).

ECA International Asya Bölge Direktörü Lee Quane şöyle dedi:

Araştırmamız 2023'te çalışanları dünya çapında yine zorlu bir yılın beklediğini gösteriyor. Araştırmanın yapıldığı ülkelerin sadece üçte birinde reel anlamda maaş artışı bekleniyor. Aslında bu geçen yılki yüzde 22 oranından biraz daha iyi.

Araştırma, 68 ülke ve şehirde faaliyet gösteren 360'tan fazla uluslararası şirketten toplanan veriler üzerinden yapıldı.

 

Independent Türkçe, Reuters, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU