Sümeyye Erdoğan: CHP'nin başörtüsü teklifini samimi bulmadık

“Hem arşivler ortada hem de büyük çoğunluğunun hangi görüşte olduğunu bildiğimiz büyük şirketlerde başörtülü çalışan göremiyoruz”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, CHP’nin ”başörtüsü” teklifini “samimi bulmadığını söyledi.

Sabah gazetesinden Dilek Güngör, Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) mütevelli heyeti başkanı olan Bayraktar’ın ifadelerini bugünkü köşesinde aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazının ilgili kısmı şöyle:

28 Şubat garabeti birçok kişinin hayatını kararttı… Kimi üniversiteden atıldı… Kimi okuldan uzaklaştırıldı… Kiminin kamudaki işine son verildi… Bir toplum mühendisliği projesi olarak uygulamaya konulan süreç istisnasız tüm kesimlerde travmaya sebep oldu… O günleri birebir yaşamış iki kadın…

Biri KADEM'in Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, diğeri KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu… 4-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak 5. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi öncesinde sohbetteyiz.

Biliyorsunuz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü serbestisine 'yasal güvence' çağrısına karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Referandum' açıklaması siyasette çok tartışılıyor. Ben de soruyorum: "Siz CHP'nin teklifini samimi buluyor musunuz?" diye…

Önce Gümrükçüoğlu söze başlıyor: "Samimiyeti soruyorsanız, arşivler ortada… Şöyle bir Türkiye hayal ediyorum… Benim başımdaki örtünün hiçbir siyasi konuya malzeme edilmediği bir Türkiye…"

Arkasından Bayraktar "Samimi bulmadık. Hem arşivler ortada hem de büyük çoğunluğunun hangi görüşte olduğunu bildiğimiz büyük şirketlerde başörtülü çalışan göremiyoruz. Daha oralarda bile başörtüsünü hazmedemeyen bir görüşün siyasi temsilcilerinde de çok bir şey beklemiyoruz" diyor. Her ikisinin de mesajı aslında net… Öyle ya, "samimiyeti sahada görelim"…

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU